Panenka s fazuľou
Panenka s fazuľou

Panenka s dvojakou fazuľou na víne

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 19. novembra 2018
Panenka s dvojakou fazuľou na víne
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
200 ml
300 ml
800 g (2 konzervy) scedené
300 g
2 hrste (uvarenej)
 nasekaná




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku osolíme, okoreníme a opečieme na panvici. Vyberieme ju z panvice. Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme ju, až kým nezmäkne.

  2. 2

    Prilejeme víno, necháme odpariť, potom pridáme vývar a všetku fazuľu. Na fazuľu položíme panenku, zakryjeme a dusíme 10 minút.

  3. 3

    Pred dokončením pridáme špenát. Nakoniec do fazule pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia