Vyprážaný kapor so šalátom
Vyprážaný kapor so šalátom

Štedrovečerná večera

micinka9 - bez fotkymicinka9, 9. novembra 2018
Štedrovečerná večera
Foto: micinka9

Tradičný, chutný, obľúbený a v našej rodine nenahraditeľný vianočný recept:-).

4
porcie
35 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Ryba:
4 porcie
4 PL
2 ks
4 PL
Zemiakový šalát :
7 ks
2 ks
2 ks
2 PL
2 PL
1  bal. pochúťková




Postup

  1. 1

    Kapra nasolíme, obalíme v múke, v rozšlahaných vajíčkach a v strúhanke. Usmažíme na rozpálenom oleji.

  2. 2

    Zemiaky si uvaríme v šupke, ošúpeme, pretlačíme cez tlačítko na zemiaky, pridáme pokrájanú zeleninu, vyklopíme smotanu a pridáme majonézu. Osolíme, okoreníme a premiešame.

  3. 3

    Kapra podávame s vychladeným zemiakovým šalátom. Dobrú chuť:-).

Diskusia k receptu

mijaita
To bych si radsi namazala chleba. Ryby nejim, hrasek do salatu a smetanu nikdy
mijaita
Polovina komentare se mi nenacetla - prosim, ber to s usmevem, nebylo to ve zlem!!
mirop
vobec nechapem preco tu tento recept s rozmazanou fotkou autorka dala... tento pokrm je na vianoce velka cast obyvatelstva a naraz je tu uplne obyc vyprazany kapor s ochudobnenym zemiakovym salatom, kazdy to aj tak robi podla svojich tradicii a zvyklosti
mitzy
Micinka, prajem Ti krásne sviatky v kruhu rodiny, pretože o to ide. Dodnes si vybavujem posledné Vianoce s našim starým otcom. Pamätám si čo som mu vyrobila, pamätám si jeho tvár, mimiku, atmosféru a všetko podstatné... ale nepamätám si jedlo... nie je tak podstatné. Mám najkrajšiu spomienku hlboko v srdci a v hlave.
Je pre mňa nesmierne dôležitá. Je rovnako rozmazaná, ako tvoja foto, ale je tam a navždy bude. Rovnako ako iné spomienky na neho, na zdobenie stromčeka, na zazvonenie zvončeka a na to teplo obývačky. Dodnes sa nenaháňam za tým mať dokonalý vianočný stôl, aby sa z Vianoc nestal iba komerčný kŕč. Nepotrebujem mať vo vani kapra, ani tonu sladkostí. Si ľudská, tak na mňa pôsobíš a to je dobre. Áno, pridala si rozmazanú foto. No a? Áno, každý má ten svoj recept. No a? Všetko je to v poriadku. Si na vareche, si človek na druhej strane monitoru. Maj pekný deň!
sovka62
Pekné, Micinka9. Zrejme sa tešíš na Vianoce, keď už teraz myslíš na štedrovečerný stôl. Ja, tak ako @Mijaita , ryby nejem. Šalát mám rada (robím trochu inak ako ty a myslím, že keby sme prešli celé Slovensko, nenašli by sme dva úplne rovnaké, čo dom, to iná chuť). K šalátu si uvarím jedno-dve vajíčka na tvrdo a vezmem si k tomu kúsok chleba. Nič mi nechýba, pre mňa sú Vianoce o rodine a najmilšia chvíľa príde na Božie narodenie, keď prídu deti, vnúčatá, pravnúča.....
Želám tebe i všetkým ostatným krásne sviatky.
rika111
Milá micinka9 aj ja sa teším na Vianoce hoci kapra už roky nejem, smrdí mi blatom .Ale šalát milujem, robí ho moja dcéra so zaťom a je úžasný!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia