Kapustové placky
Kapustové placky

Placky z hlávkovej kapusty fotorecept

elenas - fotkaelenas, 9. novembra 2018
Placky z hlávkovej kapusty (fotorecept)
Foto: elenas

Máme veľmi radi tieto placky. Sú jednoduché a rýchle na prípravu a zároveň veľmi chutné. Vyskúšajte.

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
2 ks
5 PL
1/4 ČL
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti (petržlenová alebo iná)




Postup

  1. 1

    Kapustu najemno nastrúhame alebo nakrájame na tenké rezance. Osolíme a dobré potlačíme rukami zo všetkých strán, aby zmäkla. Pridáme vajcia, vňať (ja mam rada kôpor, pridá výbornú chuť), čierne korenie a pretlačený cesnak, podľa chuti ešte môžete pridať domácu dobre prerastenú slaninku alebo šunku. Ja som však zvolila vegetariánsku variantu, aj tá je veľmi dobrá:). Všetko spolu premiešame.

    Placky z hlávkovej kapusty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do zmesi pridáme 5 kopcovitých PL múky a sódu bikarbónu. Dobre premiešame.

    Placky z hlávkovej kapusty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes naberáme lyžicou a opekáme placky na rozohriatej panvici na oleji a strednom ohni z každej strany. Hotové vykladáme na tanier, prikryjeme na chvíľu pokrievkou a podávame.

    Placky z hlávkovej kapusty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja mám rada s kyslou smotanou. Dobrú chuť.

    Placky z hlávkovej kapusty (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

motyka
Pre mňa nový nápad z hlávkovej kapusty. Robím len z kyslej. Vyzerajú výborne. Určite vyskúšam.
45678
Chutné placky si urobila,chválim,tiež ich máme radi,ale s kôprom som neskúšala,ale vyskúšam:-) ja dávam majoránku.
elenas
@45678 (9.11.2018 14:18)

Ďakujem, kôpor mám všeobecne rada, v lete ho namrazím a potom pridávam do rôznych jedál:) A s hlávkovou kapustou veľmi pasuje.
mijaita
Mouka nasava tuk. Myslim, ze kdyz je tam vajicko, mouka ani nebude potreba? Urcite to vyzkousim. Z kysaneho zeli take delam bez mouky. Napad ale super!
evanaaa
@Mijaita radí, že múku tam netreba ani dávať, ak je tam vajíčko, ale pritom v recepte čo dala @Haji link ju dala aj ona.....tak neviem.
mijaita
@Evanaaa ten rc na okonomiyaki je japonsky a krome toho se na placky davaji omacky, tak asi aby se lepe vsakly. Krupave placicky z kysaneho zeli polohr moukou jen poprasim, aby to trochu vic lepilo. Vubec nerada moc pouzivam mouku do smazenych a pecenych mas a placicek. Tve vyzkousim snad uz zitra, mam krasne, krupave, stavnate zeli. Dam vedet
elenas
@Mijaita (9.11.2018 17:46)

Trochu múky asi bude potrebné aby placky držali pokope, ale vyskúšaj aj bez. Možnože bude ok.
cesminaz
Zo surovej kapusty som placky este nerobila.Ja som zvykla nakrájat kapustu na rezance a najprv ju predvarit v osolenej vode,lebo tie placky sa pečú dost rychlo a kapusta zatial určite nezmäkne.Tú kapustu necháš aj postát aby zmäkla?-lebo to nepíšeš.
elenas
@Haji (9.11.2018 18:58)
Ani neviem čo mám odpovedať, okonomiaki určite dobrota ale môj recept je oveľa jednoduchší aj múky dávam menej a rozhodne nie je japonský:) Je to slovanské jedlo.
elenas
@Cesminaz (10.11.2018 09:03)

Nenechám, dobré ju potlačim rukami, ona zmäkne a pustí trochu šťavy. Aj po snažení je potom dosť mäkka. Nie je sice mäkka na kašu ale je taká akkurát, mne taká chutí a nikto sa ešte nesťažoval:) Niektorí kapustu pred prípravou uvaria, alebo podusia ale ja to nerobím.
Kapustu strúham na jemné rezančeky v robote. Možnože ak niekto nakraja na hrubo, potom je dobré aspoň obliať vriacou vodou alebo trochu posúdiť trebars s mliekom. Ale úplne varená kapusta už nie je ono.
haji
@Elenas (10.11.2018 09:12)
Souhlas. Nemyslela jsem to ve zlém, naopak. Kapustu mám ráda, placičky také. Tvůj recept se mi líbí a nemám problém ani se syrovou kapustou, ani s múkou. Určitě vyzkouším, díky za pěkný receptík.
1x elenas
olinecka
Už som jedla hocijaké ,ale z kapusty, super,chválim mňamka.
mijaita
@Elenas jak jsem slibila, tak udelala. Jedinecne!!! Delala jsem si muj oblibeny salat - zeli, mrkvicka, majoneza, citron. Nez jsem pridala citron a majonezu, odebrala jsem do misky to zeli s mrkvickou, pridala vajicko, sul a kavovou lžičku polohrube mouky. Vyfotila jsem i smazeni, abys videla, ze se to nerozpadalo. A napadlo me, zkusim priste pect v troube a treba pridam houby nebo nejak to jeste ozivim. To me bavi! :-) Tvuj recept pro me super, jak uz jsem psala vys. Ty japonske s moukou take delam s mnohem mensim mnozstvim. Mne to s tou moukou prijde tak trochu blative. Uz jsem jednu placku snedla, dnes to sjedu vsechno :-) Jeste jednou ti moc diky za sebe za skvelou inspiraci!


elenas
@Mijaita (10.11.2018 17:39)

Super, vďaka za foto! som rada, že sa podarili a chutili, s mrkvou je to určite výborne. So šampiňónami je super, dajú sa spraviť aj karbonatky. V rúre je dobrý nápad, robievam ešte aj koláč, možno pridam aj recept.
1x soncya
lubkabubka
Ďakujem za recept, robila som cez víkend presne podľa receptu, na bravčovej masti. Sú vynikajúce, boli akurát mäkké, chuťovo jedinečné. Je to pochúťka.
elenas
@Lubkabubka (12.11.2018 15:23)

Ďakujem veľmi pekne za komentár, som rada, že sa podarili a chutili!
afataga
Dnes som ich aj ja robila, boli dobre, chutovo mi pripominali plnene kapustniky na slano, vlastne kapustniky bez cesta :-). S koprom sa my nekamaratime, dala som saturejku a chilli, piekla som v rure, na kazdu 1 KL masti, ja tak robim vsetky placky, fasirky a pod. Muky som dala len 1 KL. My sme k tomu mali coleslaw.
Nevravim, ze by som ich jedla kazdy den, ale raz za cas preco nie?


lea24
Inšpiroval ma tento recept a robila som ho. Nakoľko pri diabetickej diéte obmedzujem aj múku, tak som pridala nastrúhaný syr, nech to zlepí. Trochu múky som však pridať musela. Výborné boli.
elenas
@lea24 (22.1.2021 13:59)

Ďakujem za komentár, teší ma, že som inšpirovala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia