Tekvicové placky
Tekvicové placky

Rýchle tekvicové placky fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 30. októbra 2018
Rýchle tekvicové placky (fotorecept)
Foto: cesminaz

Kabak mücver/kabak müdžver. Rýchle a veľmi jednoduché tekvicové placky, ktoré sú u nás doma veľmi oblúbené :-)

Suroviny

1 väčšia biela
2 ks
3-4 ks
3 PL
2 KL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Potrebujeme 1 stredne veľkú bielu tekvicu a 2 cibule. Tekvicu očistíme ,postrúhame, osolíme a necháme postáť cca 1 hodinu, aby pustila vodu. Cibule nakrájame na drobno. Inak takto nasolím a žmýkam len tie mladšie tekvice, lebo tých dužina je veľmi vodová. Tie staršie zvyknem bez zasolenia rovno zmiešať a piecť :-)

    Rýchle tekvicové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď tekvica pustila vodu, dobre ju vyžmýkame. Potom pridáme zo 3-4 PL múky, vajcia, oregano, korenie, soľ a Isot podľa chuti. Všetko spolu dobre premiešame a v panvici na oleji vysmážame z oboch strán do zlatohneda. Ja ich obraciam dvakrát. Upečené placky dávame na kuchynský papier, aby odsal prebytočný tuk.

    Rýchle tekvicové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Toto sú jedny z našich najoblúbenejších placiek. Chuťovo sú výborné, hoci sa zdajú až príliš jednoduché čo sa zloženia týka :-) Nech Vám chutia :-)

    Rýchle tekvicové placky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

terinka55
Placky v každej podobe máme radi. Tvoje vyzerajú prudko jedlé, pozdravujem ;-)
motyka
Mám v komore tekvicu, tak zajtra na to idem. Nemám isot, musí byť? Čím nahradiť ? Uvidím, či sa mi podaria také pekné, ako tvoje. Díky za odpoveď. Pozdravujem.
motyka
Robila som placky v piatok. Boli sme viacerí, tak som pridala aj 3 zemiaky. Ostatné - ako Ty. Sú výborné. Časť cesta som aj upiekla na plechu. Taktiež dobre, snáď ešte lepšie, ako zemiakové na plechu. K tomu bolo kyslé mlieko. Lepšie ako mäso. Díky za nápad - použiť tekvicu aj takto. No čo už - veď Ty si hlavička.
chorvatka
Dakujem za radu, pretoze sa mi tie placky nikdy nevydarili, zabudla som tu tekvicu vyzmykat.
hanach
Placky robim aj zajtra mame radi recepty z varechy,vdaka
cesminaz
@aroooo (4.11.2019 18:42)

Isot je na slnku sušená drvená paprika :-) Chut má celkom inú,tak trocha sladkú,štiplavú,hrozienkovú :-) Trocha tažko opísať :-)) Kúpit sa dá v každom tureckom obchode,som si istá že aj na Slovensku.Alebo objednat niekde na nete.


cesminaz
@Chorvatka :-) žmýkat treba najmä tie čerstvé mladé tekvice,tie majú v sebe vela vody.Som rada,že som poradila,lebo placky z tekvice sú výborné :-) @hanach :-) som rada,že placky zaujali a že chutia :-)
farbuska
Včera som placky urobila na večeru - boli vynikajúce! K tomu čerstvá zelenina, skvelé letné jedlo. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia