Pečené kurča
Pečené kurča

Jesenné čerenčianske kuriatko fotorecept

maleslniecko - bez fotkymaleslniecko, 28. októbra 2018

Tohtoročná jeseň bola bohatá na úrodu ovocia, hlavne jabĺčok a hrušiek boli plné záhrady. A keď som videla v obchode kurča v akcii, tak Zobraziť celý popisTohtoročná jeseň bola bohatá na úrodu ovocia, hlavne jabĺčok a hrušiek boli plné záhrady. A keď som videla v obchode kurča v akcii, tak bol recept na svete. Za málo peňazí veľa muziky :-)

6
porcií
15 minút
príprava
65 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
3 ks
1 ks
5 ks
6 strúčikov




Postup

  1. 1

    Zo záhradky si donesieme tri jabĺčka a jednu hruštičku. Samozrejme, počet ovocia a aj druh závisí od vás, ide len o orientačný počet.

    Jesenné čerenčianske kuriatko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame si cibuľku na väčšie kusy, polovičky, štvrtinky. Taktiež si pripravíme niekoľko strúčikov cesnaku, ktoré nekrájame. Po upečení je cesnak vynikajúci, takže s ním nemusíte šetriť.

    Jesenné čerenčianske kuriatko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Približne 1,5 kilové kuriatko si naporcujeme na desať kusov.

    Jesenné čerenčianske kuriatko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dôkladne umyté kúsky kuriatka vložíme do pekáča, ktorý sme predtým pokvapkali trochou oleja.

    Jesenné čerenčianske kuriatko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibuľu, cesnak, nakrájané jabĺčka a hrušku/y pridáme ku mäsku.

    Jesenné čerenčianske kuriatko (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Okoreníme, osolíme, pridáme červenú mletú papriku, môžeme pridať tiež koreninovú zmes na pečené kurča. Ten, kto má rád, môže si pridať aj kúsky sušeného chilli. Pokvapkáme olejom a podlejeme cca 1-2 deci vody. Namiesto vody môžeme podliať aj pripraveným vývarom a pekáč zakryjeme alobalom. Dáme piecť do vopred predhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme cca 45 minút.

    Jesenné čerenčianske kuriatko (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po 45 minútach vyberieme pekáč z rúry a odstránime alobal. A opäť vložíme do rúry na cca 20 minút, aby sa kuriatko pekne opieklo. Vyzerá to pred zapečením približne takto:

    Jesenné čerenčianske kuriatko (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kuriatko môžeme podávať s ľubovoľnou prílohou, my sme ho mali s ryžou, ale môže sa spapať aj s chlebíkom. Ovocie, ktoré sa pieklo s kuriatkom je zaujímavou prílohou.

    Jesenné čerenčianske kuriatko (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

maleslniecko
@Afataga (29.10.2018 13:02)

Ďakujem za reakciu. Možno by sa kuracinka vysušila, ak by bola dlhšie pečená odokrytá, hlavne prsíčka. Malo by to ostať šťavnaté. Ale každá rúra ináč pečie, takže každý môže mať inú skúsenosť a podľa toho nastaviť dobu a stupne. P.S. Hruštička, ktorú sme tam dali, bola mimoriadne sladká, a veľmi dobre dochutila celé mäsko.
kecupicek
Navaria si skutočne výborne, kuracina má nespočetné možnosti prípravy, ako sa hovorí každý podľa svojej chuti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia