Pečené kačacie prsia
Pečené kačacie prsia

Kachní prsa po šumavsku – Kačacina so sušeným ovocím

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 29. októbra 2018
Kachní prsa po šumavsku – Kačacina so sušeným ovocím
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Vepřo–knedlo–zelo, svíčková, škubánky, rajská a koprovka... mnohé české dobroty sú doma aj na Slovensku. Aj vďaka histórii, ktorá nás pred sto rokmi dala dohromady. České a slovenské jedlá Zobraziť celý popisVepřo–knedlo–zelo, svíčková, škubánky, rajská a koprovka... mnohé české dobroty sú doma aj na Slovensku. Aj vďaka histórii, ktorá nás pred sto rokmi dala dohromady. České a slovenské jedlá ladia na rovnakú nôtu; sú plné chutí, poctivo a trpezlivo pripravované. Dokazujú to aj desiatky krajových špecialít, ktoré stojí za to hľadať a ochutnať.

4
porcie
30 minút
príprava
6 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks (po 250 g)
120 g (hrozienka, slivky, brusnice)
40 g
100 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Sušené ovocie a orechy zalejeme dezertným vínom. Na umytých a osušených kačacích prsiach narežeme ostrým nožom kožu. Nožom vytvoríme v mäse kapsu, ktorú naplníme zmesou ovocia a orechov. Osolíme a okoreníme

  2. 2

    Rúru nastavíme na 175 °C. Na miernom ohni opečieme mäso najskôr stranou, kde je koža, tak aby sa vytopilo čo najviac masti a aby koža neprihorela. Prsia potom obrátime, opečieme z druhej strany a dáme piecť na 6 minút do rozohriatej rúry.

  3. 3

    Mäso vyberieme z panvice a necháme odpočinúť. Tuk zlejeme a do panvice nalejeme vývar. Necháme zredukovať na tretinu. Kačacie prsia nakrájame a podávame s varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia