Ovocný koláč
Ovocný koláč

Jednoduchý koláč z jogurtu s ovocím fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 3. októbra 2018
Jednoduchý koláč z jogurtu s ovocím (fotorecept)
Foto: cesminaz

Rýchly, veľmi chutný koláčik bez vajíčok, len čisto z jogurtu :-) Výbornú chuť mu dáva sezónne ovocie - jablká a hrozno :-)

35 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
200 g
200 g
800 g
2 dl
2 PL
2 bal.
2 KL
2 štipky
Okrem toho:
4 ks
3-4 strapce
1 PL
2 bal.




Postup

  1. 1

    Je čas nielen jabĺk, ale aj hrozna :-) a prečo ho nevyužiť pre zmenu aj do koláča :-) No a kombinácia jabĺk a hrozna v jednom koláči, je zaujímavá a veľmi chutná. A pre deti je to tiež novota :-)

    Jednoduchý koláč z jogurtu s ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si potrebné suroviny... Jablká ošúpeme a pokrájame na malé kúsky. Hrozno oštipkáme. Ak máte malé strapce, použite ich aj 5, ale ak väčšie, tak stačia 3-4. Na pokrájané jablká si nasypeme škoricu a vanilkový cukor.

    Jednoduchý koláč z jogurtu s ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V jednej miske si zmiešame múky a sóda bikarbónu. Do druhej dáme jogurt, cukor a soľ. Najprv si mixérom dobre vymixujeme jogurt s cukrom, do ktorého sme pridali aj olej. Potom pridávame a postupne dobre vymixujeme aj už pripravenú múku. Keď to máme, si masu rozdelíme približne na polovicu a do jednej pridáme kakao. Ak chcete, kľudne si môžete tej kakaovej masy spraviť viac než bielej :-)

    Jednoduchý koláč z jogurtu s ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do jedného olejom vytretého a múkou posypaného plechu si dáme (nerovnomerne) najprv kakaové cesto. Na to porozkladáme jablká - nemusia byť rovnomerne. Na jablká nanesieme biele cesto, taktiež nie rovnomerne a posypeme hroznom. Plech dáme piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180 °C na cca.35 minút. Treba si to sledovať a urobiť skúšku ihlou.

    Jednoduchý koláč z jogurtu s ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Už upečený koláčik ;-P Veľkosť plechu je vnútorný rozmer 25x35 cm.

    Jednoduchý koláč z jogurtu s ovocím (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláč je veľmi chutný, jemný a vláčny. Niekde je to kakaové cesto dole veľmi tenučko a preto nasiaklo viac od jabĺk, než tam, kde je hrubšie. Ale ja som to tak chcela mať a práve preto som to na plech rozotierala nerovnomerne:-) Nech vám chutí.

    Jednoduchý koláč z jogurtu s ovocím (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Len pre info pridam fotku múk, ktoré som použila ja.

    Jednoduchý koláč z jogurtu s ovocím (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Bezvadný koláč, pomalu by ti vyskotačil z plechu, má riadný objem. Sliny se mi sbíhají, ke kafíčku, hmm Díky za receptík, milá Cesmínko! Krásná fota!
cesminaz
@Mitzy @Terinka55 @Kvakac dakujem vám za nahliadnutie a milé komentíky :-) Som rada,ze sa vam koláč páči. @Haji :-) ja mám rada vyššie koláče,najmä ked je tam viac ovocia ho treba dat do menšieho plechu,aby to ovocie priliž nerozmočilo cesto ;-) @Kimlo som rada,ze ta zaujal :-) Je naozaj velmi jednoduchý a dobrý.Daj vediet po skúške :-) Pekný večer vsetkým :-)
motyka
Práve uvažujem, čo s hroznom a jablkami. V nedeľu skúsim upiecť. Chuť musí byť výborná a že sa vydarí - o tom u tvojich receptoch nepochybujem. Díky...
janikbj
ááá, tu je, fešáčisko :) určite niekedy vyskúšame, len musím ísť na nákup jogurtov s vozíkom za autom. máme obrovskú spotrebu tak bežne, vidím to na 3kg nákup minimálne :D :D :D
cesminaz
@Atulienka nemas zaco :-) a foto som prave preto pridala,ze niekomu urcite zíde :-) @Remcula vdaka :-) Milá @Motyka ak raz vyskusas,daj vediet ako chutil :-) @Janikbj :-) u nas ide jogurt tiez ako po masle :-)) Najmä s cesnakom,ako dressing na rôzne jedlá,alebo Ayran :-) Ale aj na sladko pravdaze.Ale ved jogurt je zdravý nie? :-) Pekný den vsetkým.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia