Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Tekvicový krém s gaštanovým koláčikom

Andrej Časnocha a Michal Lukačovič
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 26. septembra 2018
Tekvicový krém s gaštanovým koláčikom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
50 g
50 g
40 g
10 g
200 ml
Gaštanové koláčiky:
2 ks
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Tekvicu hokkaido očistíme a zbavíme jadierok. Nakrájame na väčšie kocky a urestujeme nasucho s cukrom tak, aby sa vytvoril karamel. Pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a restujeme, kým nie je dozlata opečená. Zalejeme asi 0,5 litra vody (ak máme zeleninový vývar, môžeme použiť ten) a keď je tekvica mäkká, pridáme kokosové mlieko. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Polievku nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom.

  2. 2

    Gaštanové koláčiky: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme gaštanové pyré a zľahka premiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh a spojíme so zmesou. Cesto rozdelíme do formičiek (napríklad muffinových). Pečieme pri 180 °C zhruba 10 minút.

  3. 3

    Lístky šalvie fritujeme v oleji a poukladáme na kuchynskú papierovú utierku, aby absorbovala prebytočný olej. Polievku podávame pokvapkanú tekvicovým olejom a smotanou. Priložíme gaštanový koláčik a fritovaný šalviový lístok.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia