Pečené kurča s nivou

dajaana - fotkadajaana, 11. mája 2010
Pečené kurča s nivou
Foto: dajaana

Pridávam náš recept na kurča s nivou - jednoduchý a obľúbený.

20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

1 trojuholník




Postup

  1. 1

    Kurča naporcujeme, poukladáme na pekáč, potrieme olejom a posypeme grilovacím korením. Podlejeme vodou a prikryjeme. Pečieme a vlastne zároveň aj dusíme do mäkka. Podľa mojich skúseností približne hodinu - počas tejto doby nie je potrebné potierať.

  2. 2

    Kurča odkryjeme, jemne potrieme výpekom a tým aj rozotrieme korenie. Necháme zapiecť - kvôli chrumkavej kožke.

  3. 3

    Na masle opražíme hladkú múku a zalejeme mliekom - spravíme riedši bešamel. Odstavíme z varnej plochy a namrvíme do neho nivu - pokojne môžu zostať a väčšie hrudky. Miešame, kým zmes nie je takmer hladká. Vyberieme kurča z rúry a do výpeku vlejeme nivovú omáčku. Premiešame. Podávame najlepšie s ryžou - moji synovia dávajú prednosť zemiakom - takže pre nich sú prílohou zemiačky pečené v rúre na druhom poschodí. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

kittys
Tak toto vyzerá nebezpečne dobre!!!! Niva na všetky spôsoby a s kurčaťom, ojoj moja dieta.....................mňamky poriadne!
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Určite vyskúšam tento nivový spôsob.
dajaana
:-) fakt je to skvelé - odporúčam. navyše, ak niečo zvýši, pooberám mäsko od kostí, omáčku trošku rozriedím smotanou alebo mliekom a dojeme to s cestovinkami. ;-) a čo sa týka diéty - v nedeľu sa nabaštím a v pondelok hrdinský papám iba šalátiky - a vyváži sa to :-)
gittka
super mnamka,aaale kašlat na diety!!!!!!!!!!
tatranka
Recept je vydarený a určite s tou nivou veľmi dobre aj chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia