Kuracie prsia
Kuracie prsia

Prsičká so zeleninou a s estragónovou omáčkou

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 3. septembra 2018
Prsičká so zeleninou a s estragónovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

S koncom prázdnin sa leto nekončí. A tak ešte neodzvonilo ani letným jedlám z ľahkého mäsíčka. Veď aj pri bielej svalovine králika, rýb či hydiny si môže Zobraziť celý popisS koncom prázdnin sa leto nekončí. A tak ešte neodzvonilo ani letným jedlám z ľahkého mäsíčka. Veď aj pri bielej svalovine králika, rýb či hydiny si môže prísť mäsomilný slovenský národ na svoje. Dajú sa rýchlo upiecť, grilovať, dusiť, plniť či mlieť... Stačí len prizvať do kuchyne fantáziu a doplniť tanier ľahšími zdravšími prílohami.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

4 ks supreme (prsia aj s prvou kosťou krídla)
2 PL
Na zeleninu:
2 PL
150 g
100 g
150 g
1 PL
200 g
200 ml
hrsť hladkolistá
štipka
Na omáčku:
100 g
2 PL
4 vetvičky
300 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia osolíme a okoreníme, opekáme dozlatista na rozpálenom oleji kožou dole – asi 3 minúty. Potom vložíme do pekáčika a pečieme 10–12 minút vo vyhriatej rúre.

  2. 2

    V kastróliku rozpálime maslo, pridáme nakrájanú šalotku, opekáme, neskôr pridáme petržlen a mrkvu nakrájané na hranolčeky, stále miešame. Zasypeme cukrom, necháme skaramelizovať a prisypeme stonkový zeler. Osolíme a okoreníme a zalejeme ciderom. Podusíme do polomäkka. Dochutíme posekanou vňaťou a muškátovým orieškom.

  3. 3

    Omáčka: V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme šalotku a opekáme. Pridáme estragón a po minúte vlejeme cíder. Povaríme, pridáme smotanu a varíme do zhustnutia. Omáčku precedíme a dochutíme soľou a posypeme estragónovými lístkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia