Plnené pečené zemiaky
Plnené pečené zemiaky

Gratinované zemiaky na spôsob Čarda

Ladislav Abrahám
šéfkuchár reštaurácie Čarda Avion v Bratislave, 22. augusta 2018
Gratinované zemiaky na spôsob Čarda
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks väčších
200 g
100 g
200 g
 na vymastenie pekáča




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a aj so šupkou prekrojíme na polovicu. V strede lyžicou vydlabeme menšiu priehlbinu. Zemiaky naukladáme na vymastený pekáč.

  2. 2

    Slaninu a šunku nakrájame nadrobno, zmiešame s paradajkovým pretlakom, pridáme soľ a korenie.

  3. 3

    Zmes dáme na zemiaky a dáme piecť do rúry na 30 minút pri 200 °C. Medzitým nastrúhame syr, ktorý potom nasypeme na zemiaky a necháme zapekať ešte 2 minúty.

Diskusia k receptu

mirop
dobre, ale taka domaca klasicka z nudze cnost, divim sa, ze nieco take ponuka sefkuchar restauracie...
zivestriebro
mirop: Keď ponúka šéfkuchár "profesionálne" jedlá, je to tu na Vareche vnímané zle. Keď ponúka jedlo pre amatérov, opäť je to zle?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia