Nakladané paradajky
Nakladané paradajky

Nakladané sušené paradajky v zapečenej ciabatte

Miloslav Pabiš
šéfkuchár Korzo Café&Restaurant v Bratislave, 16. augusta 2018
Nakladané sušené paradajky v zapečenej ciabatte
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

10 ks
10 strúčikov
5 ks
30 g
 podľa potreby
1 ks
 (na pečenie cesnaku)
4 ks
200 g nastrúhaná




Postup

  1. 1

    Paradajky nakrájame pozdĺžne na štvrtiny, porozkladáme do sušičky, jemne nasolíme, okoreníme a jemne posypeme práškovým cukrom. Pridáme pár lístkov oregana a zastrekneme citrónovou šťavou. Sušíme asi 24 hodín.

  2. 2

    Strúčiky cesnaku dáme do kastrólika a pri nízkej teplote 70 °C pečieme ponorené v oleji 20–30 minút, kým cesnak nezhnedne a nezmäkne. Potom cesnak vyberieme, striedavo so sušenými paradajkami a orechmi naukladáme do fľašiek. Súbežne pridáme oregano a prilievame olivový olej až po vrch, celú zmes jemne zatlačíme, aby sme vytlačili prípadné vzduchové bublinky. Pohár uzavrieme a odložíme na chladné miesto. Ideálne je nechať odstáť 2–3 mesiace.

  3. 3

    Ciabattu prekrojíme a pokvapkáme olejom zo sušených paradajok. Rozložíme mozzarellu a dáme zapiecť pri 180 °C na 5 minút. Potom na syr rozložíme naložené paradajky, naložený cesnak roztlačíme vidličkou a tiež rozložíme na paradajky. Prikryjeme druhou vrstvou mozzarelly a zapekáme pri 180 °C 5 minút.

Diskusia k receptu

marienka44
@Stanci11 (17.8.2018 05:16)

Ja by som to v domácich podmienkach (sušenie paradajok a pečený nahorklý cesnak) nerobila. Paradajky sušené dostať kúpiť v Kauflande, výborné alebo v Lidli v skle.
olinka12
@Marienka44 (17.8.2018 15:55)

Pani Marienka neviem či ste skúšali pečený cesnak ale ten keď je upečený je priam sladučký. Ja práve dnes vyberám zo sušičky sušené paradajky dávam ich do olivového oleja a viem čo jem. Kaufland a Lídl mám 14 km od domu a špajzku mám pri kuchyni.
nephilim
Peceny cesnak je skvela vec. Ak je nahorkly, chyba je medzi rurou a rukou. Chyba ma hlavu a styri koncatiny. Peceny vyzieram z plechu. So surovym mame vasnivy ocny vztah. Suhlas s @Olinka12.

miloslavp
Pozdravujem, nahorklý cesnak, niekedy sa to stane, ale netreba sa tým dať odradiť. Skúste to opäť a výsledok bude stáť za to.. držím palce




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia