Jablkové lievance
Jablkové lievance

Jablkové dolky s lesným ovocím

Daniel Klapač
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 8. augusta 2018
Jablkové dolky s lesným ovocím
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
300 ml
1 bal.
1 ks
50 g
10 g
200 g nastrúhané
štipka
 (brusnice, černice, maliny, ríbezle, jahody)




Postup

  1. 1

    Z múky, nastrúhaných jabĺk, zo škorice, z kypriaceho prášku, cukru, vajíčka a mlieka vypracujeme hustejšie cesto, z ktorého pečieme na oleji lievance.

  2. 2

    Umyté nakrájané ovocie podlejeme troškou vody a podusíme. Ochutíme medom, čerstvou nasekanou mätou, kvapkou rumu a limetkovou šťavou.

  3. 3

    Aranžujeme podľa vlastnej predstavy na tanier. Môžeme dozdobiť tvarohom a posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu