Hubové ragú
Hubové ragú

Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami

Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom v Tatranskej Polianke, 16. júla 2018
Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale – jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy. Dodnes sa toho neviem dojesť. Dubák a kozák v kapustnici, kuriatka do praženice, Zobraziť celý popisNikdy nezabudnem na bedľu v trojobale – jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy. Dodnes sa toho neviem dojesť. Dubák a kozák v kapustnici, kuriatka do praženice, hubové omáčky k rybám a k mäsu, hliva v guláši, masliak v koláčiku... V lete ich mám najradšej čerstvé ako hlavnú surovinu jedál, inokedy aspoň ako svojskú koreninu.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Hubové ragú:
500 g čerstvé (suchohríby, kuriatka)
1 ks
2 strúčiky
1 PL
10 ml
3 PL
50 ml
100 ml
1 PL nasekaný
2 ks
1 PL
Placky:
4 ks
4 PL
1 ks
1 strúčik
Na ozdobu:
 (alebo jarná cibuľka)




Postup

  1. 1

    Hubové ragú: Najemno nakrájanú šalotku s cesnakom pokrájaným na plátky opečieme na oleji dozlatista. Pridáme očistené a nakrájané huby a necháme variť, kým sa nevyparí všetka voda, čo huby pustili. Osolíme, okoreníme, pridáme paradajkový pretlak a mletú červenú papriku, urestujeme a podlejeme červeným vínom. Necháme vyvariť alkohol, pridáme kečup s horčicou a zjemníme predhriatou smotanou, varíme asi 3 minúty. Nakoniec pridáme tymian a čili.

  2. 2

    Placky: Zemiaky očistíme a nastrúhame na strúhadle. Pridáme hladkú múku, celé vajíčko, roztlačený strúčik cesnaku a ostatné koreniny. Všetko spolu premiešame. Na horúcu panvicu dáme masť, počkáme, kým sa rozpáli, potom opekáme zemiakové placky dozlatista.

  3. 3

    Hotové placky dáme na tanier, pridáme hríbové ragú a dozdobíme pórom alebo jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu

mimy
Dobrý tip k obedu, k plackám vždy robím obdobnú mäsovú zmes, ale môže to byť vynikajúce aj s hubami. Tiež milujem bedle v trojobale, čo nevidieť im začne sezóna, už sa teším.
tinca
Super,krásne to vyzerá a isto aj chutí
jozka2
Super jedlo .Aj my taketo lubime.vdaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia