Tvarohová torta
Tvarohová torta

Tvarohová torta bez múky

mirian4 - fotkamirian4, 2. júla 2018
Tvarohová torta bez múky
Foto: mirian4

So sezónnymi obmenami robievam túto tortu, niekedy aj na plech podľa počtu hladošov už veľa rokov ♥ Verím, že vám bude chutiť, tak ako Zobraziť celý popisSo sezónnymi obmenami robievam túto tortu, niekedy aj na plech podľa počtu hladošov už veľa rokov ♥ Verím, že vám bude chutiť, tak ako nám :-)

10
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg
1 veľké bal. (pochúťková)
1 bal. (za sudena, Dr.Oetker)
5 ks
1 PL
1 PL
5 - 6 PL
podľa chuti
1/2 bal.
1 bal. cukrárenská




Postup

  1. 1

    Upečieme si korpus, ja som použila štvorcovú formu: 5 žĺtkov vymiešame s 5 PL cukru + 1PL olej + 1 PL voda pridáme sneh vyšľahaný z 5 bielkov, 5-6 PL kakaa a 1/2 prášku do pečiva. Cesto dáme do formy a pečieme na 170 °C cca 10 - 15 minút podľa typu rúry; ja som piekla v teplovzdušnej.

    Tvarohová torta bez múky - obrázok 1
  2. 2

    Krém je veľmi jednoduchý: 1 kg tvarohu jemného + 1 veľká pochúťková kyslá smotana + cukor podľa chuti + 1 vanilkový puding za studena Dr.Oetker = všetko spolu vyšľahať

  3. 3

    Na vychladnutý korpus dáme vrstvu krému, naň som dala čerstvé maliny a čierne ríbezle, opäť krém, ktorý som obložila vykôstkovanými višňami a čiernymi ríbezľami.

  4. 4

    Zalejeme želatínou, ktorú si pripravíme podľa návodu na obale s ovocným sirupom a lejeme polievkovou lyžicou v tenkých vrstvách pomaly na vychladnutú tortu, dáme stuhnúť do chladničky a papáme :-) DOBRÚ CHUŤ ♥

Diskusia k receptu

haji
Pěkná a určitě chutná torta! Krájet bych ji nechtěla - bo jsem krájecí antitalent a na takovú výšku náplně a ještě s ovocem, ehm... Kdo umí, ten umí!
evanaaa
Krásne to vyzerá a plus je, že bez múky, ak by sa ešte cukor zamenil za sladidlo, je to aj pre diabetikov možno. Páči sa mi aj ten krém, bez masla, ale dobroty v ňom nechýbajú. Aspoň si to uložím do KK.
olinecka
Vyzerá super ja som piekla tiež cesto bolo tmavé a stáčla som, ho.Toto je jednoduché pečenie,ale , chválim.
silvia68
Piekla som, veľmi chutná , plnka skvelá, ovocie podľa chuti. Výborná
dadika28
Prosím Vás ten puding za studena primiešať ako prášok? Alebo ho najprv podľa návodu zarobiť s mliekom?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia