Grilovaná roštenka
Grilovaná roštenka

Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou

Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 27. júna 2018
Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

800 g
2 strúčiky
1 ks
100 ml
4 klasy
BBQ omáčka:
2 strúčiky
1 ks (sladká)
2 ks
1 PL
250 g
100 ml
1 PL
50 g
100 g
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme z každej strany 4–5 minút, dochutíme soľou a korením, počas grilovania môžeme pridať aj bylinky a nakoniec kúsok masla. Hrúbka roštenky má byť 2,5–3 cm.

  2. 2

    Cesnak, cibuľku, bylinky a olej spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Touto omáčkou zľahka potrieme roštenku.

  3. 3

    Pripravíme BBQ omáčku: Na olivovom oleji opečieme cesnak, mrkvu a cibuľu, pridáme cukor, necháme skaramelizovať. Flambujeme koňakom, podlejeme troškou vody a nakoniec pridáme všetky ostatné suroviny. Povaríme a poriadne všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Kukuricu predvaríme, ogrilujeme dozlatista a dochutíme. Môžeme ju pomaly podlievať rozpusteným maslom a nakoniec už iba osoliť.

Diskusia k receptu