Bezlepková pizza
Bezlepková pizza

Bezlepková pizza

novalim - fotkanovalim, 26. júna 2018. Komerčný recept.
Bezlepková pizza
Foto: novalim

Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, niekedy ju preložíme a spravíme si calzone, alebo si namiesto Zobraziť celý popisMáme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, niekedy ju preložíme a spravíme si calzone, alebo si namiesto klasickej pizze ušúľame pizzové tyčinky a zajedáme ich s rajčinovou polievkou alebo nejakou dobrou nátierkou. Upiecť si doma pizzu už nie je problém ani pre celiatikov. S našou zmesou Promix Forte, ktorá je špeciaálne namiešaná tak, aby sa z nej dala robiť pizza, sa vám určite podarí. A ako malý bonus vám dáme aj recept na rajčinovú vrstvu.

8
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 230 °C

Suroviny

400 g
1 bal.
1 ČL
1 ČL
300 ml
50 ml
500 g (nakrájané)
1 PL (nasekaná)
2 ČL
1 ČL
2 strúčiky
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Všetky prísady na cesto dáme do veľkej misy a spracujeme z nich cesto. Miesime ho poctivo, miesením cesto vyzrieva. Hotové cesto potrieme olivovým olejom, misu prikryjeme potravinovou fóliou a pri izbovej teplote ho necháme vykysnúť na dvojnásobok. Ak nechávate cesto kysnúť na programe v rúre, prikryte ho utierkou a do rúry vložte nádobu s vodou, aby sa tvorila para a vlhké prostredie, vďaka čomu ostane bezlepkové cesto nevyschnuté.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 bochníčky, každý z nich premiesime na pomúčenej pracovnej doske (na pomúčenie používame, samozrejme, zmes Promix FORTE) a vytvarujeme z nich pizze (šikovnejší ručne, menej zdatní kľudne valčekom).

  3. 3

    Pizové cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme paradajkovou zmesou tak, aby asi centimeter okraju ostal nepotretý, posypeme strúhaným syrom a dozdobíme podľa chuti. Okraje cesta potrieme olivovým olejom.

  4. 4

    Pečieme pri vysokých teplotách (230-250 stupňov) asi 15 minút, kým sa okraje cesta nezačnú farbiť do zlatova. Pred podávaním pokvapkáme zmesou oleja a roztlačeného cesnaku, prípadne dochutíme bylinkami.

  5. 5

    Ak si chcete namiesto pizze napiecť pizzové tyčinky, cesto rozdelíme na 8 častí, každú z nich na pomúčenej doske vyšúľame na tyčinku o hrúbke palca, potrieme olivovým olejom, môžeme posypať strúhaným syrom, sezamom, alebo hrubozrnnou soľou a pečieme podobne ako pizzu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia