Ovocná torta
Ovocná torta

Ovocná torta fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 25. júna 2018

Túto ovocnú tortičku odporúčam, aj keď je na čas náročná, ale oplatí sa.

180 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Tortový korpus:
4 PL (môže byť aj obyčajná)
4 PL
4 ks
1 ČL
Ovocné pyré:
500 g
250 g
550 g (alebo černice)
150 g
Krém:
500 g
500 g
250 ml
15 plátov
2 bal.




Postup

  1. 1

    Piekla som vo forme s priemerom 28 cm. Najprv som si do tuha vyšľahala bielky, pridala cukor znovu vyšľahala do tuha, jemne zašľahala do tuhých bielok žĺtky a nakoniec múku, ktorú som si rozmiešala s kypriacim práškom. Na spodok formy som dala papier na pečenie.

    Ovocná torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď bol korpus upečený, nechala som ho schladiť, dala som preč papier na pečenie. A neviem, čo ma napadlo dať potravinársku fóliu a to nerobte, lebo dopadnete tak ako ja, chcela som síce dobre, ale dopadlo to horšie. No nič, na budúce budem múdrejšia.

    Ovocná torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým som si dala variť ovocné pyré: do hrnca som si navážila ovocie/ja mám doma taibery, tak som dala viac tých, pridala cukor a pomaličky za stáleho miešania som asi tak pol hodiny varila pyré, pokiaľ sa Vám ovocie nerozvarí. Cez jemné sitko som všetko prepasírovala. Rozdelila na polovicu, Jednu na krém a jednu na zrkadlovku.

    Ovocná torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém som robila nasledovne: Mascarpone som dohladka vymiešala so šľahačkou, šľahačku som nešľahala zvlášť, len som ju vyliala do mascarpone a potom na nižších otáčkach zo začiatku šľahala, potom som pridala otáčky a do tuha vyšľahala.Postupne som pridala tvaroh a vanilkový cukor a znovu som dobre šľahala. Dala som si rozpustiť asi na 5-6 minút 11 plátov želatíny do studenej vody. Potom som ju jemne vyžmýkala a pridala do jednej polovice ovocného pyré. Ak by ste už mali pyré studené, kľudne ho dajte zohriať k bodu varu a pridajte želatínu a miešajte, dokiaľ sa nerozpustí.

    Ovocná torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z krému si odoberte dvakrát po dve PL a pomaličky zamiešajte do ovocného pyré, dobre dohladka vymiešajte a na koniec všetko primiešajte do celého krému. Ja som to robila strojom na nižších otáčkach a mala som krásny jemný krém.

    Ovocná torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém som vyliala do tortovej formy a dala do chladničky na tri hodiny stuhnúť. A toto je tá chyba, bála som sa, aby mi nepretiekol krém až dolu a nakoniec uvidíte, ako to dopadlo.

    Ovocná torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zrkadlovku si urobíme nasledovne.: do vody si vložíme 4 pláty želatíny tiež na 5-6 minút, pyré som si dala zohriať, ako som už písala, k bodu varu, odstavila a jemne vyžmýkala želatínu a vložila do pyré. Miešala som, kým sa želatína nerozpustí a vyliala na stuhnutý krém. Nechala stuhnúť od večera do rána, môžete síce aj menej, ale takto som si bola istá, že dobre stuhne. No a tu je torta hotová.

    Ovocná torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nabudúce nechám, nech to stečie, ako chce, a uvidíme, ako to bude vyzerať. Teraz to pekne nevyzeralo, keď som dala dole fóliu, vyzeralo to takto, no žiaľ, už budem múdrejšia. Ale za to chutila výborne.

    Ovocná torta (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

luwinka
Ja by som uvítala aj tortu v reze . Bude to možné ? Rada pozerám keď je torta , alebo zákusok v reze . Ďakujem .
sonulienka
Čo sa to tu deje? Nechce sa mi veriť, že by som nemala žiadny alebo zákerný komentár. Nedostávam odozvy na moje recepty už dlhšiu dobu alebo píšem aj bez reakcie!!!!!!! Tak čo TOMAS nie sme dobrý na varechu.sk????? Alebo čo si máme myslieť??????????????????????? Možno nik nereagoval na môj recept čo pripúšťam ale nezdá sa mi to
sonulienka
No konečne komentár - @Luwinka srdečne ďakujem ale žiaľ na rýchlu konzumáciu to nešlo. Ale chystám sa urobiť nasledujúce a na to si určite potrpím aby bola v reze odfotená.
redakcia
@Sonulienka (25.6.2018 21:34)

Drvivá väčšina komentárov sa zverejňuje automaticky a komentáre, ktoré podliehajú schvaľovaniu redakciou pribežne zverejňujeme. K Vašim receptom neevidujeme žiaden nezverejnený komentár, takže aj keď sa Vám to nezdá, je to tak - nik iný na Vaše recepty nereagoval.
dogagador
Torta je pekna a vyzera velmi chutne. Sonulienka, asi zacal cas dovoleniek?
sonulienka
Ďakujem @redakcii za odpoveď ale nie že by som nebola spokojná, že nik na môj recept nereaguje to ma netrápi ja som si skorej myslela či sa niečo nedeje lebo ako som už viac krát písala dostávala som reakcie na moje recepty na môj e mail a od určitej doby nedostávam. Lebo občas sa stáva, že niečo vypadne aj tu na vareche. Ospravedlňujem sa ak sa Vás to dotklo naozaj ma to mrzí.
Prajem krásny deň.
sonulienka
A taktiež ďakujem všetkým na reakcie k môjmu receptu vyskúšajte s akým koľvek ovocím je výborná. Len ja som ju troška pobabrala s tou fóliou ale myslela som to dobre len dopadlo to tak ako to dopadlo čo už.
redakcia
Milá @Sonulienka (26.6.2018 10:13),

je to v poriadku, nemusí Vás to mrzieť. Len sme Vám chceli dať vedieť, že občas to nejaký čas môže trvať, kým niekto recept okomentuje, zvlášť v tomto letnom období.
Tešíme sa na ďalšie Vaše skvelé recepty.


1x haji
haji
Jejda, na chvíli jsem se vzdálila a šup, vidím krásnú tortičku od @Sonulienka - potěšitelné, že všechno funguje jak má a známé šikulky přidávají bezva receptíky! Chvíli mi trvalo objevit pyré do zrcadlovky, ale už jsem doma. Noco, mám delší vedení. Krásná práce a chutná torta, moc hezky ozdobená! Novinkou je mi taibery a nebýt googl, umřu hloupá. @Sonulienka díky za skvělý receptík!! Měj krásné dny, plné tvořivosti!
olinecka
@Sonulienka (26.6.2018 10:15)

Neboj, všetko funguje ja nemám zlé skúsenosti s komentármi ,chválim ťa dobré si napiekla.Pekny dník.
evanaaa
Veľmi pekná tortička, obohatená výborným krémom, takú by som si rada dala, jednoduchá ale iste chutná. Inak, @Sonulienka , ja sa sem chodím pozerať na nové recepty každý deň a v prvý deň ich uverejnenia bývajú málokedy komentáre k nim, niekedy ani na druhý, ale až na tretí deň, s výnimkami. Ľudia sem už tak často nechodia ako kedysi.....
sonulienka
@Evanaaa srdečne ďakujem za komentík - áno to som postrehla, že to už tu nie je tak ako predtým. Ja som to celkove zle napísala chcela som viac menej napísať a poukázať na to, že keď niekto reagoval na môj recept komentárom dostávala som správu na e mail a teraz nedostávam vôbec. Už som to písala aj na varecha.sk a aj adminke ale nič sa nedeje naďalej nedostávam komentíky na e mail. Ale čo už takto si občas pozriem či niekto nereagoval a ak áno tak odpíšem a poďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia