Uhorkový šalát
Uhorkový šalát

Letný šalát z uhorky s jogurtom

mitzy - fotkamitzy, 8. júla 2018
Letný šalát z uhorky s jogurtom
Foto: mitzy

Skvelá letná osviežujúca večera za pár minút...

2-3
porcie
5 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks veľká
1 bal. veľký
3-4 ks staršie




Postup

  1. 1

    Veľkú poľnú uhorku (alebo dve menšie) očistíme, umyjeme a nakrájame na štvrťkruhy. Polejeme jogurtom (výborný je gazdovský, hustý, ale dobrý je aj klasický tekutejší.) Pridáme zmes korenia na tzaziky a premiešame. Polejeme olivovým olejom. Premiešame. Šalát dáme do chladničky.

  2. 2

    Rohlíky rozkrojíme a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Na rohlíky nakrájame syr niva, alebo akýkoľvek iný syr, ktorý máme po ruke. Pokvapkáme olivovým olejom a poprášime tymianom. Zapečieme v rúre na funkcii grilovanie pár minutiek na 200 stupňov Celzia.

  3. 3

    Hotovo! Šalát je na toto letné počasie osviežujúci a grilovanie (aj keď len v byte) k letu tiež patrí :)

    Letný šalát z uhorky s jogurtom - obrázok 3

Diskusia k receptu

jerica
Osviežujúci šalátik v týchto horúčavách, niekedy nevieš čo spraviť, recept prišiel vhod, je jednoduchý a určite výborný . Stačí tak málo, a na tanieri osviežujúci šalátik.
1x mitzy
evanaaa
Pamätám sa, mama keď robila uhorkový šalát, pre seba si vždy spravila smotanový, vtedy som ešte netušila, že nejaké tzatziky existujú....a také rožky s nivou alebo aj iným syrom si robievala sestra, len ona ich potrela maslom a na to syr, alebo ešte niečo, robila nám chute......ako aj ty teraz :-)
1x mitzy
kimlo
Tie rožky s nivou robievam aj ja, maslo, Niva a kolieska klobásy. Potom len zapiecť v rúre. Dobré k vinu aj pivu. :-)
mitzy
@Jerica (19.6.2018 20:10) bola som opäť raz stratená v obchode, jedno bejby poletujuce okolo mna, druhe v kociku, sustredenie na urovni mravenciara ked zbada mravenisko. Padlo mi do oka to korenie, vzala som ku nemu uhorku, jogurt a doma si vsimla aj recept vzadu na baleni. Tak bola rychla vecera hned na stole k futbalu. Rada robim taketo salaty, s cesnakom, s hocicim. Recept som hodila pre inspiraciu, lebo je fakt mnam ;)
@Evanaaa ja sa tiez odmietam tzatzikovat, struhat, odstavovat :) nakrajat, nech aj stava v uhorke ostane ;)
@Kimlo ja mam obvzlast slabost na zapecene rozky. Nam ako malym so sestrou robila stara mama tieto: kecup, slanina a syr az bolo vidno tmavu mriezku. A tak sme si ich brali na dvor zlepene.
haji
Pěkný a jednoduchý recept, chutný aj fotogenický!
1x mitzy
haji
@Mitzy (20.6.2018 15:43)
@Mitzy , okurka na salát je jak okurka hadovka salátová, tak okurka polní salátová. Dále jsou okurky nakladačky - také je více druhů, některé mají drobné výstupky a ostny, jiné jsou hladké. A dalo by se pokračovat. I velká okurka nakladačka jde zpracovat na salát. Hlavně aby se urodilo!
1x mitzy
kakaova
Robievam také podobné zapečené buď chlebíky, alebo aj rohlíky, ale pod syr dávam kolieska paradajky - fantastikuš - odporúčam tento update.
1x mitzy
bubaya
@Haji (20.6.2018 19:49)

Ja robím šalát najradšej z veľkých nakladačiek, akonáhle sú na trhu. Nepustia toľko vody a majú lepšiu, výraznejšiu chuť. Dnes som kúpila pár takých pekných, vhodných aj na kvašáky, tak si zajtra spravím aj ja tento šalátik.
1x haji
motyka
Robím tento šalát roky. Už mama nám ho robila, pravda, bez korenia tzatziky. Dá sa z akýchkoľvek uhoriek. Niekedy robím aj s mladou cibuľkou, kôprom a kyslou smotanou. Vtedy len nenamastený, práve upečený chlebík, alebo iné pečivo. Tie tvoje rožky sú už vyšší level. Ale je to výborné a rýchle jedlo. Ja k tomu môžem aj kyslé mlieko. Ešte šťastie, že sme po obede. Ale na večeru určite budú. Ďakujem za doplnenie k výbornému šakátiku.
1x mitzy
siisa
Robievam so smotanou a tiež s rovnakým korením. Super večera !
haji
@Mitzy ty máš nové logo? Oh, takové "peugeotové". Ta bohatě prostorová kočička byla hezčí, ale co už. Změna je život. Zvyknu si. Ať se ti daří, s novým vzhledem!
mitzy
@Haji (15.7.2018 20:34) :) sranda ja zas tri zvery: macku (samozrejme), potom v strede je mravenciar a vzadu je otoceny brontosaurus.
haji
@Mitzy (15.7.2018 23:41)
Oh, máš ty pravdu, tři v jednom, no toto?!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia