Morčacie prsia
Morčacie prsia

Morčacie prsia na hubách s tofu a brokolicou

kvakac - fotkakvakac, 12. mája 2018
Morčacie prsia na hubách s tofu a brokolicou
Foto: kvakac

Chutné a rýchlo uvarené. Je to môj obľúbený recept. Mám ho od jedného známeho.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g (čerstvá ružice)
180 g
150 g
150 g (huby)
4 strúčiky
1 ks (čerstvá)
1 PL
medzi prsty
1 plátok




Postup

  1. 1

    Pór očistíme a najemno nasekáme aj zo zelenej časti. Mäso krájame na väčšie kúsky. Brokolicu umyjeme, očistíme a rozoberieme na ružičky. Tofu nakrájame na kocky. Shimeji umyjeme a oddelíme od seba, necháme cele. Kapiu nakrájame na kúsky. Cesnak nasekáme na drobno.

  2. 2

    Na oleji s maslom opražíme pór, kápiu s cesnakom, pridáme mäso. Necháme mäso zatiahnuť. Ďalej pridáme huby, tofu, soľ a rascu. Chvíľu pražíme a podlejeme vývarom do dvoch tretín mäsa. Necháme rozvariť a varíme asi 5 minút. V troche studeného vývaru rozmiešame škrob a vlejeme k mäsu. Počkáme nech sa znovu rozvarí. Chvíľu povaríme, až nám to zhustne. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

evanaaa
@Afataga , približne v strede sú až dve nožičky aj s hlávkami.....tuším si recept uložím a trocha pozmením, (tofu nepoužívam), ale základ ostane. Hríbiky sú k dostaniu teraz stále, aj ostatné.
1x kvakac
redakcia
@Afataga (12.5.2018 13:36)

Máte pravdu, hríby sú jedlé huby s bielou dužinou a obyčajne s hnedastým klobúkom. Recept sme preto opravili a shimeji označili za huby.
mirop
Odhliadnuc od hub, podla mna je skoda miesat maso s tofu, bud to alebo to...
1x kvakac
evanaaa
Tak sa aj ja ospravedlňujem, sú to huby :), ale také maličké skôr tie "hubky".
1x kvakac
kvakac
@Evanaaa (13.5.2018 16:38)

Nemáš sa čo ospravedlňovať. Polovica slovenska používa názov hríby. Keď sa to steakovej madam nepáči nech recept nečíta.
kvakac
Koľko je tu receptov s ľudovými názvami a je dobré. Takže v čom to väzí?
1x kvakac
redakcia
@Kvakac (13.5.2018 21:08)

V receptoch, ktoré ste spomenuli, sú použité hríby, preto nie je nutné meniť ich názov. Vo Vašom recepte ste použili shimeji, ktoré nepatria do kategórie hríbov, sú to huby.
1x kvakac
evelynba
Je zvláštne, aký je pán @Kvakac nedotklivý a pritom nemá pravdu. @Atafaga ani @Astor nepotrebujú ani okuliare ani očného, hríby tam proste nie sú. @Redakcia má pravdu, keď názov a suroviny opravila, ale prosím, keď píšete zdôvodnenie opravy, tak správne. Dovoľujem si to preto ešte opraviť - u hríbov nie je podstatným znakom ani biela dužina ani hnedastý klobúk. A nemusia byť ani jedlé, patrí tam napr. aj známy satan. Čo sú hríbovité huby, sa dá ľahko overiť nielen v atlase, ale aj u uja Googla. Patria tam v zásade hríby, kozáky, masliaky a suchohríby a ľudovo zjednodušene povedané, sú to tie huby, ktoré majú zospodu "špongiu" a nie lupene. Takže shimeji tam nepatria.
kvakac
@Evelynba (14.5.2018 06:15)

Ďakujem za pekný výklad o hríboch zapamätám si ho. No vidíš už si tu dva roky a ja som o tom nevedel. Nejako človek musí upútať v toľkej konkurencií. Dôkaz už si si ma aj ty všimla.
1x kvakac
pankrac
Dobré jedlo to áno. No tie komentáre mi pripadá, že si pán z vás strieľa. To bude isto nejaký huncud .
1x kvakac
evanaaa
Tak ja som sa dozvedela, že nie každá huba je hríb, no zároveň každý hríb je huba....tak sa z toho vysomárte :) Preto sa nechodí na hríby ale na huby ani sa nehovorí - podhríbie, ale podhubie, ap. Ináč, ja som si vždy myslela, že tie, čo majú naspodu špongiu sú huby a tie, čo majú lupene, sú hríby a basta! A za tým som si stála, no teraz sa zdá, že ono je to trochu komplikovanejšie.
1x kvakac
kimlo
@Evanaaa (14.5.2018 18:41)

No vidíš, mudruješ mudruješ, a nakoniec sa z toho nevieš vysomáriť... :-D
1x kvakac




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia