Bezlepková gaštanová roláda
Bezlepková gaštanová roláda

Bezlepková pohánková roláda s gaštanovou plnkou

novalim - fotkanovalim, 29. apríla 2018. Komerčný recept.
Bezlepková pohánková roláda s gaštanovou plnkou
Foto: novalim

POHÁNKA – obsahuje rutín, ktorý má priaznivý vplyv na srdce a cievy, pečeň, tráviace orgány, posilňuje imunitný systém, zvyšuje pružnosť cievnych stien, reguluje krvnú Zobraziť celý popisPOHÁNKA – obsahuje rutín, ktorý má priaznivý vplyv na srdce a cievy, pečeň, tráviace orgány, posilňuje imunitný systém, zvyšuje pružnosť cievnych stien, reguluje krvnú zrážanlivosť a obsah cholesterolu v krvi. Má aj vysoký obsah minerálnych látok, najmä vápnika, obsahuje aj horčík, fosfor, draslík a vitamíny, najmä B1 a B2,C ,E a cholín. A práve túto cennú surovinu sme použili pri pečení rolády bez lepku. Jednoduchá príprava a zaujímavá kombinácia pohánkovej piškóty a gaštanovej plnky :)

10
porcií
30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 PL
3 PL mleté (alebo orechy)
2 PL
1 PL
1 ČL
3 PL vlažná
Plnka:
250 g
250 ml
100 g
Navrch:
 tmavá
 (alebo tuk)




Postup

  1. 1

    Žĺtky šľaháme s cukrom do bledého krému, potom pridáme mandle alebo orechy, pohánkovú múku a múku bez lepku Promix PK špeciál. Pridáme vodu a vyšľaháme. Napokon zľahka vmiešame do tuha vyšľahané bielky. Zmes nalejeme a uhladíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. 2

    Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 12 minút. Po dopečení piškótu zrolujeme (papier na pečenie ponecháme na piškóte, inak by sa cesto zlepilo) a takto necháme vychladnúť.

  3. 3

    Plnka: Smotanu dáme zovrieť a zalejeme ňou nalámanú čokoládu a nastrúhané gaštanové pyré. Rozmiešame do krémova a necháme riadne vychladnúť. Vychladnutú zmes potom vyšľaháme ako šľahačku.

  4. 4

    Upečenú piškótu po vychladnutí rozvinieme, potrieme plnkou a zrolujeme späť. Povrch rolády polejeme roztopenou čokoládou s troškou oleja alebo tuku do polevy a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

modrykamen
To hádam nie, ale na obrázku koláča je pagaštan konský /NEJEDLÝ/ a koláč sa robí z gaštanového pyré /GAŠTAN JEDLÝ/. Môže to niektorých zmiasť. Pagaštan konský sa používa v kozmetike.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia