Medvedí cesnak
Medvedí cesnak

Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 14. apríla 2018
Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera (fotorecept)
Foto: frezia68

Sezóna medvedieho cesnaku vrcholí, a tak som ho mala na raňajky, obed aj večeru. Veď aj medvede po zimnom spánku ho vyhľadávajú a čerpajú Zobraziť celý popisSezóna medvedieho cesnaku vrcholí, a tak som ho mala na raňajky, obed aj večeru. Veď aj medvede po zimnom spánku ho vyhľadávajú a čerpajú silu (podľa legendy), aj diviaky...... tak prečo nie aj my?

30 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Na dip:
Na obed:
Na raňajky:




Postup

  1. 1

    Najprv ideme na zber medvediaho cesnaku. A kto nepozná lokality, kúpi na trhu ako ja. Dobre umyjeme... Neudávam množstvá, jedlá sú jednoduché a hotové do 30 min. Len kto si pridá mäso, pečie dlhšie.

    Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na raňajky alebo olovrant ohriankujem chlieb, natriem maslom, pridám varené vajíčko, hojne medvedieho cesnaku, redkvičky a zeleninu, akú kto má rád a má práve doma. Mne chutí taký surový, len nakrájaný a bez ochutenia. Náročnejší si urobí dip, pesto...

    Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na obed som upiekla kuracie stehno, tekvicu hakaidó a urobila dip z kyslej smotany, jogurtu,horčice, pridala som strúčik cesnaku nakrájaný na drobno, citrónovú šťavu, soľ, MČK, pažítku a chilli papričku. Ak nám všetko vymiešané chutí, dip je hotový.

    Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Večera má byť ľahká, teda trocha cestovín, moje boli bezlepkové kukuričné a k dipu som pridala domáci paradajkový pretlak, pažítku a hotovo. Dobré je postrašiť aj tvrdým strúhaným syrom.

    Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte pred mesiacom sa mi podarilo odfotografovať jastraba, ktorý sa na mňa zvrchu pobavene pozeral a nevadila mu moja námaha dostať ho bližšie :-). Ak niečo vyskúšate, tak dobrú chuť!

    Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

motyka
Všetko výborné a racionálne. Ja tiež medvedí cesnak najradšej surový, osolím a okyslím a hotovo. S tým dipom to musí byť super. pre mňa inšpirácia. Ďakujem.
haji
Povedené a krásně barevné dílo. Díky za sdílení! Jastrab se často na kus řeči nedostaví, měla jsi štěstí.
afataga
Krasne farebne, pre mna bez tekvice :-). My sme tu mali nedavno krkavca, ale bol strasne plachy, tak foto nemame.
mirop
Super akurat medvede obvykle neziju tam kde sa vyskytuje fetis dnesnych dni _ medvedi cesnak
kimlo
Presne take raňajky som mal dnes ráno, akurát bez redkovky. :-)
tiginko
aj naše sobotňajšie raňajky sa niesli v podobnom duchu - rozmačkané avokádo s poriadnou dávkou posekaného medvedieho cesnaku, pár kvapkami citrónu, čerstvo mletým korením a fetou ... luxusná dobrota na krajci ražného chlebíka so sladkými slovenskými cherry paradajkami. A do obednej polievky sa tiež hodila riadna dávka týchto lístkov. Pozdravujem všetkých mackovo-cesnakových konzumentov, už sa nám to pomaly kráti, aspoň u nás na dolniakoch určite
frezia68
@Oline čka,@Kimlo a @Tiginko : Ďakujem za komentáre a @Tiginko musím chváliť Tvoju pomazánku,lebo je plná vitamínov. Je veľa jednoduchých receptov,ale zároveň aj veľmi prospešných.Na trhu som dostala informáciu,že ešte týždeň určite bude,tak si kúpim trocha aj do mrazničky.Jar u nás nastúpila neskoro,ale sme vhupli rovno do leta.
frezia68
@Matyx : Máš môj obdiv,ďakujem za pekný príspevok.V živote som nenašla medvedí cesnak v prírode a také množstvo je nádherný zážitok.Kupujem na trhu a už sa objavil aj v Kauflande,ale nazbierať v peknom lese a osobne......trocha závidím.Potom je radosťou ho aj spracovať :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia