Zemiakové muffiny
Zemiakové muffiny

Zemiakové muffiny + medvedí cesnak fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 9. apríla 2018
Zemiakové muffiny + medvedí cesnak (fotorecept)
Foto: frezia68

Včera som pozerala Tajomstvo mojej kuchyne a zaujal ma jednoduchý,t eraz aktuálny recept s medvedím cesnakom. Tak som vyskúšala.

3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
70 g
4 ks
60 g
Na vyprážanie:
2 ks
 (na obaľovanie)
Na omáčku:
1/2 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Robila som zo 400 g zemiakov, teda som množstvá úmerne krátila na 2/3, z uvedeného množstva a vyšli mi 6 ks muffinov. Zemiaky som postrúhala. Žĺtky som vymiešala so zmäknutým maslom, pridala zemiaky, postrúhaný syr, soľ, MČK, postrúhaný muškátový oriešok.

    Zemiakové muffiny + medvedí cesnak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky som vyšľahala, pomaly som primiešala do masy a naplnila muffinovú formu, ktorú som vymastila prepusteným maslom. Navrch som pridala trocha masla.

    Zemiakové muffiny + medvedí cesnak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Piekla som asi 30 min. na 200 °C. Tam piekli malé bábovky, ale ja formu nemám, takže akú mala, takú dala :-).

    Zemiakové muffiny + medvedí cesnak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na omáčku som pripravila cibuľu nadrobno nakrájanú, usmažila na troche masti do sklovita, podliala smotanou (dala som len 10%), nechala povrieť, ochutila a pridala nakrájaný medvedí cesnak, prešlo varom pár sekúnd, lebo chcem zachovať vitamíny.

    Zemiakové muffiny + medvedí cesnak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred prípravou omáčky som nakrájala cibuľu na krúžky, obalila v múke a vypražila v horúcej masti. Slúži ako chuťovka na ozdobu. Viď úvodný obrázok. Ak vyskúšate, tak dobrú chuť. A takto mi robia fialky na okne radosť, posielam aspoň jednu pre potechu očí :-).

    Zemiakové muffiny + medvedí cesnak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A ešte jeden ma vytešuje.......:-). Tak majte všetci len pekné dni v plnom zdraví, lebo jar ešte nebola a nastupujú letné dni ako dnes :-).

    Zemiakové muffiny + medvedí cesnak (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, jednoduché a chutné jídlo. Pěkná fota, i květinky máš krásné, jsi šikulka!
evanaaa
Mne by úplne stačili aj tie zemiakové mufinky, len by som si ešte do cesta primiešala nakrájaný medvedí cesnaček a bolo by.....v prípade, ak by som nemala tú omáčku.
frezia68
@Kimlo : Dobre si navaril a skombinoval.Tiež k mäsu mám zväčša podobnú zeleninu,alebo pečené kurča na kapuste a už bez prílohy.Ak neschudnem,aspoň nepriberiem :-)))
stanci11
@Frezia68 krásne!!!! to ja sa teda inšpirujem ;) síce keď sa vrátim spoza mláky už bude po medvedej sezóne ale zase bude v záhradke kopa špenátu a to by tiež pasovalo :) ďakujem za recept, fakt krásny :-)
frezia68
Ďakujem, @Stanci11 ,ani si také pekné hodnotenie odkukaného receptu nezaslúžim.Ale Kamilka s partnerom výsledok receptu tak vychutnávali,že som neodolala :-) .
silvia16
Tieto som ešte neskúšala. Super recept. Určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia