Prívarok z cukety a červenej šošovice

mitzy - fotkamitzy, 5. apríla 2018
Prívarok z cukety a červenej šošovice
Foto: mitzy

Fádne na výzor, ale chuťovo dobré, ľahké a jednoduché jedlo.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks veľká
2 hrste
1 ks
1 strúčik
100-150 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu ošúpeme, umyjeme a pokrájame nadrobno. Cuketu ošúpeme, umyjeme a pokrájame na štvrťkolieska. Červenú šošovicu prepláchneme vodou. Na slnečnicovom oleji orestujeme cibuľu, pridáme cuketu, podlejeme vodou, osolíme a varíme spolu s červenou šošovicou do zmäknutia. Postupne pridávame korenie, bobkový list. Na záver pridáme smotanu na varenie, pretlačený cesnak. Do hotového prívarku zamiešame kúsok masla. Môžeme ho premixovať aj ponorným mixérom, podľa toho, akú chceme mať výslednú konzistenciu.

  2. 2

    Podávame s varenými zemiakmi a vajíčkom (ktoré sme varili zároveň s prívarkom na sporáku), posypané majoránkou. Dobrú chuť :) Poznámka: ak nezoženiete veľkú cuketu, použite dve menšie. Jedlo je pre dve dospelé osoby a jedno dieťa.

Diskusia k receptu

haji
Hned bych si naložila plný talíř, výborné jídlo. Nepochopím, milá @Mitzy , jak se ti podařilo dostat do vajíčka tři srdíčka, och, krásné foto!
mitzy
@Haji (5.4.2018 17:27)

Ďakujem :) srdiečka a iné tvary pomocou tvorítok z Tescoma.


1x haji
haji
@Mitzy (5.4.2018 20:23)
Oh ty liško podšitá!! Díky za foto tvořítek, netušila jsem, že aj takové už sú k mání. Hezký večer přeji!
1x mitzy
mijaita
Stejny recept v mem provedeni - víckrémová polévka. Brambory s cuk a cibulkou rozmixovany, pridana drobnozrnna cocka. Nějak ji mam radsi nez cervenou. Z té radeji placky. Pridala jsem trochu tymianu a nakonec smetanu. Netucnou Gran Cucinu. Cukiny mam velmi rada. Vlastne uvarenou cukinou nahrazuju jíšku.


1x mitzy
mitzy
@Haji (5.4.2018 20:29) líška hrdzavá rada nosí smaragdovú podšívku, ktorá sa jej veľmi hodí. Líška polárna naopak stavia na odtiene belasej a ružovkastej. Krásny deň :)
@Mijaita wooow tak to je krásna polievočka! Aj s lyžicou.

1x haji
mijaita
@Mitzy kdyz ona to neni polievocka, ale jen rozmixovany a lehce naredeny TVUJ recept :-) pouze v lehke uprave (jina cocka, vynechana cervena paprika a cesnek).
zuzanka1367
Mila @mitzy vdaka tebe mam obed za pol hodinu na stole :) cukina mlada tak sla aj zo supkou, sosovica cervena, namiesto papriky chilli a smotana taka ako u @mijaity. Ku tomu cerstvo napeceny chlieb. Srdecna vdaka za taketo recepty, pozdravujem a dakujem :)
mitzy
@Mijaita už i tvoj recept ;)
@Zuzanka1367 žasnem nad tvojou krásnou rustikálnou fotkou. Krása ako ten prívarok pekne vyzerá na nej.
Som rada, že chutilo. Ďakujem za foto obom!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia