Smotanová torta
Smotanová torta

Torta - z lásky pre mamu

nika168 - fotkanika168, 26. marca 2018
Torta - z lásky pre mamu
Foto: nika168

Svieža smotanová torta zdobená ovocím

35 minút
na 180 °C

Suroviny

180 gramov
100 gramov
1 kus
80 gramov
6 kusov
400 gramov
250 ml
1 kus
3 lyžice (likér)
3 kusy
50 gramov
 akýkoľvek
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Horkú čokoládu roztopíme nad parou a mierne vychladnutú ju prilejeme do žĺtkovej zmesi. Primiešame hladkú múku s PDP a na záver tuhý sneh z bielkov. Dáme piecť do rúry na 170 - 180 stupńov približne 35 minút, Závisí od rúry.

  2. 2

    Pripravíme si mascarpone krém. Mascarpone vyšľaháme s vanilkovým cukrom, Amarettom. Do smotany dáme stužovač a vyšľaháme šľahačku , ktorú primiešame do mascarpone. Vznikne nám ľahký a veľmi chutný krém. Krém si rozdelíme na 2 polovice. Do jednej polovice primiešame kokosovú múčku.

  3. 3

    Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme, pláty natrieme rozohriatym džemom a navrstvíme krémami, uhladíme a na záver ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Či už zdobíme ako ovocnú, čokoládovú verziu, či už urobíme nahú tortu ako ja, alebo drip tortu. Prikladám aj ďaľšiu fotografiu z boku. Chuťou sa určite zavďačíte akémukoľvek náročnému labužníkovi. Tento krém je klasika, ktorou nič nepokazíte, je svieži, nie tak ťažký, aké bývajú maslové krémy /hoci niežeby ani tie nechutili vynikajúco :) /

    Torta - z lásky pre mamu - obrázok 3

Diskusia k receptu

motyka
Krásna a určite aj výborná. Je vidieť, že si vďačná a správne vychovaná dcérka. Mamka má z Teba radosť. Želám Vám obom dobré zdravie.
nika168
@Motyka (26.3.2018 14:02)

ďakujem Vám veľmi pekne, nápodobne prajem pevné zdravie :) viete, moja mamina si zaslúži ešte aj omnoho viacej - torta je len príjemný malý sladký dodatok :D
haji
Povedené dílo, torta pre maminku je vždy výzva, bo člověk chce to nejlepší. A tobě se to povedlo, jsi šikulka!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia