Kuracie prsia s fazuľou
Kuracie prsia s fazuľou

Fazuľa s rajčinovou omáčkou, quinoou a kuracím mäsom fotorecept

patrikschneidgen - fotkapatrikschneidgen, 23. marca 2018

Veľmi jednoduchý, zdravý a chutný recept. Príprava však vyžaduje trocha viac času hlavne kôli vareniu fazule, zbytok je veľmi jednoduchý.

3
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200 g
150 ml (3 poldecové poháre)
3 strúčiky
2 čl
2 čl
1 čl
1 čl
1 čl
100 g (alebo gouda, cheddar)
300 g




Postup

  1. 1

    Na začiatok si potrebujeme pripraviť základ jedla - fazuľu. Ja osobne fazuľu namáčam deň vopred aspoň na 10 hodín pred varením. Po 10 hodinách fazuľu scedíme a poriadne prepláchneme. Tento proces predprípravy urýchli samotné varenie, ale aj zbaví fazuľu časti látok, ktoré spôsobujú nafukovanie. Fazuľu dáme na zhruba hodinu variť domäkka. Druh fazule je na vašej chuti, ja osobne používam mix.

    Fazuľa s rajčinovou omáčkou, quinoou a kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa nám fazuľa varí, pripravíme si ďalšie 2 zložky hotového jedla. Na panvici alebo v hrnci rozpustíme zhruba 2 čajové lyžičky masla a pridáme nadrobno nasekané 3 strúčiky cesnaku. Cesnak osmažíme dozlatista a pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia. Dochutíme soľou, bazalkou, oreganom a mletým čiernym korením a pražíme zhruba 7-10 minút kým nemáme kuracie mäso hotové. 200 g rajčinového pretlaku si podľa potreby zriedime s vodou a pridáme do kuracieho mäsa. Spolu povaríme ešte aspoň 10 minút a hotovú omáčku podľa potreby dochutíme. Ja osobne okrem soli a korenia používam bazalku a oregano, ale samozrejme si môžete pridať bylinky podľa svojej chuti.

    Fazuľa s rajčinovou omáčkou, quinoou a kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poslednou zložkou je quinoa. Príprava quinoe môže byť zradná a ja osobne som odskúšal niekoľko spôsobov. Najjednoduchšie je na prípravu quinoy použiť klasický poldecák a preto pri jej príprave používam túto "odmerku". 3 poldecáky quinoy poriadne prepláchneme a scedíme (je dôležité ju pred prípravou poriadne umyť). Na 1 poldecák quinoy pridáme 2 poldecáky vody. Takže v tomto prípade máme v hrnci 3 poldecáky prepláchnutej a scedenej quinoy, do ktorej pridáme 6 poldecákov vody. Pridáme štipku soli, začneme pomaly variť a varíme zhruba 10 minút kým sa nám všetká voda nevyparí. Quinoa zväčší svoj objem, nasiakne vodu a keď sa Vám bude zdať že už tam skoro žiadna voda nie je, hrniec odstavte, prikryte pokrievkou a nechajte 5-10 min odpočívať. V tomto recepte som použil bledú quinou, ale môže byť kľudne aj tmavá.

  4. 4

    Keď máme všetky 3 zložky jedla hotové, vložíme ich do hrnca alebo misky a spolu premiešame.

    Fazuľa s rajčinovou omáčkou, quinoou a kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové jedlo posypeme nastrúhaným syrom podľa chuti a servírujeme. Dobrú chuť :)

    Fazuľa s rajčinovou omáčkou, quinoou a kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia