Mrkvové fašírky
Mrkvové fašírky

Mrkvová fašírka

erikapasinska - fotkaerikapasinska, 23. marca 2018

Pri varení mam rada jednoduché postupy. Fašírkovú zmes najčastejšie rozotriem na plech a zapečiem. Hotovú fašírku potom nakrájam na štvorce alebo trojuholníky.

8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
100 g
 (na obaľovanie)
 (alebo oregano)




Postup

  1. 1

    Očistenú mrkvu a zeler nastrúhame na jemno. Pridáme cesnak, majoránku, sójovú omáčku, soľ a olej. Zmes spojíme hraškou, aby sa dali tvarovať fašírky. Namiesto hrašky môžeme použiť uvarený a rozmixovaný cícer alebo cícerovú múku.

  2. 2

    Fašírky môžeme vyprážať na panvici s olejom alebo piecť v rúre. Ak chceme vytvarované fašírky piecť v rúre, poukladáme ich na papier na pečenie a potrieme olejom. Pečieme cca 40 minút na 200 stupňov. Ja najčastejšie dám na plech papier na pečenie a zmes rozotriem na celý plech. Upečenú fašírku potom nakrájam na štvorce alebo trojuholníky.

Diskusia k receptu

zlomok
Toto mi pripomína kadečo, len fašírku nie.
mitzy
Veľmi sa mi to páči. Múka by mohla byť aj kukuričná?
mathias
Raz sa pýtali zabávača Novotného v tv Narkóza, kde moderoval kuchársku show a kde mu herci nosili recepty, že ktoré jedlo mu najhoršie chutnalo. Novotný sa zamyslel a potom povedal, že jednoznačne plnená mrkva, na ktorú priniesol recept Labuda.Myslím, že táto mrkvová fašírka by robila veľkú konkurenciu tej plnenej mrkve
hviera
robievam niečo podobné, ale na panvici, s vajíčkom a ovsenými vločkami. A vďaka tomu vajíčku to ostáva pokope, v rúre som ešte neskúšala. A napriek tomu že je to mrkva s ovsenými vločkami, môjmu "mäsožrútovi" doma to náramne chutilo.

Na ten koment predo mnou... chute sú veľmi veľmi subjektívna vec, a to čo zabávačovi Novotnému nechutilo, neznamená, že to nechutí nikomu. Ja nemám rada tekvicový prívarok, mám písať ku každému podobnému receptu niečo negatívne?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia