Ovocné cupcakes
Ovocné cupcakes

Broskyňovo-marhuľové veľkonočné koláčiky fotorecept

mopypopy - fotkamopypopy, 16. marca 2018
Broskyňovo-marhuľové veľkonočné koláčiky (fotorecept)
Foto: mopypopy

Tieto šťavnaté koláčiky zvané “cupcakes” sú ideálnou pochúťkou k veľkonočnému stolu či výslužkou pre šibačov. Nikomu to nehovorte, ale sú aj relatívne zdravé! Niekto má Zobraziť celý popisTieto šťavnaté koláčiky zvané “cupcakes” sú ideálnou pochúťkou k veľkonočnému stolu či výslužkou pre šibačov. Nikomu to nehovorte, ale sú aj relatívne zdravé! Niekto má rád menej vo veľkom, niekto rád distribuuje prácu malým pomocníkom. S týmito koláčkmi bude určite zábava. Príjemné pečenie!

12
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Jogurtová poleva:
200 g (hustý)
1 lyžička (kvalitný)
2 lyžice (preosiaty)
1 lyžica
Cesto:
50 ml
1 ks
130 g
1 lyžica
130 g (preosiata)
1 lyžička (preosiaty)
štipka
1 lyžička
90 g
165 g mrazené, zavárané alebo čerstvé (najemno pokrájané)
6 ks čerstvé alebo zavárané (malé prekrojené)
trochu (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Ako prvé predhrejeme rúru na 180 stupňov. Potom pripravíme jogurtovú polevu. V malej miske zmiešame jogurt a vanilkový extrakt. Pridáme práškový cukor a vymiešame dohladka. Prikryjeme priesvitnou fóliou a uskladníme v chladničke, pokým koláčiky nebudú pripravené na zdobenie.

    Broskyňovo-marhuľové veľkonočné koláčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do veľkej misy dáme olej, jogurt, vajce a mlieko. Rozmixujeme dopenista. V malej miske zmiešame preosiatu múku s PDP, štipku soli, škoricu a kryštálový cukor. Zamiešame vareškou. Postupne vmiešame suchú zmes do mokrej zmesi a vymiešame dohladka. Nakoniec pridáme broskyne a jemne premiešame vareškou.

  3. 3

    Takto pripravené cesto dáme do vymastených formičiek, približne do ⅔ ich objemu. Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút na 160 stupňov dozlatova, kým drevená špajdľa nevýjde zo stredu koláčika suchá. Necháme vychladnúť.

    Broskyňovo-marhuľové veľkonočné koláčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na zdobenie použijeme obyčajný maslový nôž. Nanesieme bohatú vrstvu polevy na vrch každého koláčika. Lepšie sa zdobia koláčiky priamo vo forme. Vrstvu polevy jemne zarovnáme nožíkom a uprostred položíme polovicu marhule. Podľa chuti posypeme kokosom. Necháme uležať v chladničke. Dobrú chuť!

    Broskyňovo-marhuľové veľkonočné koláčiky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia