Orechový koláč
Orechový koláč

Bezlepkový medovo-orechový koláč

novalim - fotkanovalim, 4. apríla 2018. Komerčný recept.
Bezlepkový medovo-orechový koláč
Foto: novalim

Ak ste si už niekedy v cukrárni dali medovo-orechový koláč, verím, že to nebolo posledný raz. Receptov na tento koláč je veľa, nie sú Zobraziť celý popisAk ste si už niekedy v cukrárni dali medovo-orechový koláč, verím, že to nebolo posledný raz. Receptov na tento koláč je veľa, nie sú však jednoduché a stoja aj veľa času. My máme pre vás zjednodušenú veriziu tohto obľúbeného koláča, ktorý si teraz môžete pohodlne napiecť aj doma a ako je to u nás zvykom – bez lepku :-).

30
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks
4 PL
100 g
120 ml (vlažná)
Krém:
300 ml
4 PL (alebo zemiakový)
100 g
Orechová zmes:
220 g (nasekané)
80 g
120 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Roztopený rastlinný tuk a tekutý med nalejeme na dve balenia bezlepkovej zmesi na perník a vypracujeme vláčne homogénne cesto, bude nám to trvať asi 5 minút. Zabalíme ho do fólie a necháme odpočívať v chladničke cez noc (minimálne však 2 hodiny). Počas tohto času cesto dobre dozreje a jednotlivé chute sa pekne prepoja.

  2. 2

    Na druhý deň cesto rozdelíme na tri časti a každú vyvaľkáme na papieri na pečenie asi na 7 mm do tvaru obdĺžnika. Pečieme na obrátenej strane plechu na 170 stupňoch asi 15 minút. Takto upečieme dva pláty z troch.

  3. 3

    Na orechovú zmes zmiešame nasekané orechy, med, maslo a cukor a na panvici osmažíme dozlatisa. Horúcu zmes nanesieme na povrch tretieho plátu a spolu ich pečieme na 170 stupňoch 15 minút.

  4. 4

    Na krém uvaríme pudingovú kašu z mlieka, škrobu a vanilkového cukru. Necháme vychladnúť a po vychladnutí pudingovú zmes vymiešame s maslom a cukrom do hladkého krému.

  5. 5

    Prvý plát natrieme polovicou krému, prikryjeme druhým plátom, ktorý natieme druhoupolovicou krému a prikryjeme orechovým plátom. Necháme jeden deň odležať na chladnom mieste.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia