Paštéta z králičej pečene

pilcik - fotkapilcik, 15. februára 2018
Paštéta z králičej pečene
Foto: pilcik

K tomuto receptu ma inšpirovala @Valeri, robila to z kuracích pečienok. No ja som mal dosť králičích pečienok, tak som to skúsil z nich. Zobraziť celý popisK tomuto receptu ma inšpirovala @Valeri, robila to z kuracích pečienok. No ja som mal dosť králičích pečienok, tak som to skúsil z nich. Je to veľmi chutná paštéta. Isto viete, že pečienky z králika majú inú chuť, tak som ich trochu zjemnil. Oplatilo sa a vďaka za inšpiráciu @Valeri.

15
porcií
25 minút
príprava
180 minút
na 80-90 °C

Suroviny

500 g
300 g
2 ks
2 stredne veľké ks
6 strúčikov
125 g
150 ml
150 ml
6 ks
1 KL
1/4 KL
1 KL
podľa chuti
150 ml (na rožky)
1/4 KL (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Všetky koreniny a soľ si prispôsobte podľa vlastnej chuti. Rožky nakrájať a zaliať mliekom. Nesmú plávať v mlieku. Cibuľu a slaninu pokrájame, dáme škvariť na veľkej panvici do mäkka. Keď je to už hotové, pridáme maslo a koreniny. To necháme roztopiť a pridáme pečienky. Keď sa pečienky zatiahnu, tak nalejeme vývar. Rozvaríme a odstavíme. Necháme trochu ochladnúť.

  2. 2

    Všetko z panvice vylejeme do klasického mixéra. Pridáme vyžmýkané rožky, smotanu a vajcia. Rozmixujeme do hladka. Je to dosť riedke, no nebojte sa toho. Po sterilizovaní a vychladnutí to pekne stuhne.

  3. 3

    Nalejeme do pohárov a dáme sterilizovať na 80 - 90 °C na 180 minút. Necháme chladnúť do druhého dňa. Mne vyšlo 6 pohárov 330 gramových.

    Paštéta z králičej pečene - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, povedený receptík. Jsi velice šikovný!
1x kimlo
evanaaa
Mne sa to celkom páči, raz som robila do pohárikov ale nie z králičej pečene, ale chutné to je z hocijakej, len pečivo by som nedávala, inak v poriadku. Pred pár dňami som robila mix kurcích pečení s teľacou na rýchle použitie, teda, bez sterilizácie, teraz idem znova opakovať, mužovi to veľmi chutilo., len postup a suroviny boli trochu iné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia