Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Čokoládová tortička s „lesnou“ omáčkou

Miloslav Pabiš
šéfkuchár KORZO café & restaurant v Bratislave, 14. februára 2018
Čokoládová tortička s „lesnou“ omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g (54 %)
175 g
350 g
7 ks
Ovocná omáčka:
250 g (zmes)
100 g
50 ml
50 ml
štipka




Postup

  1. 1

    Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme pokrájané maslo a počkáme, kým sa suroviny spoja. Následne odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hladka. Celú zmes spojíme, preložíme do hlbšieho plechu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 30 minút.

  2. 2

    Ovocná omáčka: K ovocnej zmesi pridáme cukor, víno, bazový sirup a soľ a všetko spolu prevaríme - na malom ohni necháme bublať 15 minút. Potom zmes prepasírujeme cez jemné sitko.

  3. 3

    Z upečenej čokoládovej hmoty povykrajujeme okrúhle tortičky, ktoré podávame s ovocnou omáčkou. Dozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia