Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. mája 2018

Tento recept podľa ktorého robím stále všetky cestoviny pridala sem @ancicka. Dnes som podľa neho robila pirohy.

4
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
100 g
podľa chuti
1 PL
1,5 dl horúca
1 ks
1 dl
1/2 bal.
Na posyp:




Postup

  1. 1

    Pripravila som si cesto. Vajce som vyšľahala so soľou.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som lyžicu oleja.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som pridala horúcu vodu.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do preosiatej múky som prilievala postupne a zmiešala.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto zmiesim.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A dobre vypracujem a nechám odpočívať 15 min.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ja robievam redšie lekváre a tie sa nedajú použiť ako plnky, lebo vytekajú. Vymyslela som si spôsob, ako urobiť lekvár netekutý. Dám ho na panvicu rozohriať. Zatiaľ v deci vody vymiešam pol balíčka Zlatého klasu.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridám do lekváru Zlatý klas a miešam, pokiaľ nezhustne.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto hustý vám už nikdy nebude vytekať z koláčov ani pirohov.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Odpočinuté cesto vyvaľkám.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Tvorítkom na pirohy vykrojím kolieska.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na kolieska uložím lekvár.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    A pridám namočené hrozienka v rume.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Koliesko vložím do tvorítka a cesto uzavriem.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Všetky uzavreté. Nezvyknem zamrazovať pirohy, mne to chutí iba čerstvé.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Nechám zovrieť vodu osolenú a vložím pirohy.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Keď vyplávajú na povrch, vyberiem ich scedím a polejem olejom aby sa nepolepili.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Z odkrojky nezvyknem opät zmiesiť, ale robím si z nich drobné kocky do polievky a rezence.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Rezance s makom.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    Prajem vám dobrú chuť.

    Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept) - obrázok 20

Diskusia k receptu

mariamka
a preco si to potom nedala pod Ancickin recept? tak sa to bezne robi, ano, vyskusala som, dobre, zle, ine... kludne aj postup a pekne nastajlovanu fotku, ale ty len svoje ego...
radost
..oceňujem nápad na konci-využitie okrajkov..i zahustenie riedkeho džemu..

múčne jedlá by som často jedla-chutia mi..:-)
mitzy
Recept sa mi páči, niekedy je fajn dobré recepty aj zopakovať, aspoň sa tie dobré dostanú medzi ľudí, (ja od Ancicky napr. ulozený nemám) nevadí mi to. A pirohy inšpirovali. Dlho u nás neboli na sladko. Vďaka za recept!
mamatata2
Perfektný postup, myslím, že @ancicka sa poteší, že si si osvojila jej recept a ja sa tiež pridám :).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia