Pohánková kaša
Pohánková kaša

Pohánkovo-pšenová kaša s ovocím

luckaprima - fotkaluckaprima, 3. februára 2018

Niečo zdravšieho na dodanie energie a dobrej nálady.

2
porcie
2 minút
príprava
2 minút
na 60 °C

Suroviny

4 PL
2 PL
1/2 kl
1 ČL
1 ČL
1 PL
1 ČL (iný)
1 ks
Finálna dekorácia - najdôležitejšie:
1 PL
5 ks
1 PL
4 bobule
1 ČL
 (iné)
 (rôzne)




Postup

  1. 1

    Vločky spolu premyjeme na sitku horúcou vodou, potom zalejeme vriacou vodou 1 mm nad povrch a necháme odpočívať prykryté 10 minút. Zatiaľ si na troche masla orestujeme na malé kocky nakrájané jablko, pridáme sirup z jačmenného sladu, po minúte pridáme mandľovú múku, premiešame, rozvoniame a pridáme k namočeným vločkám. Pridáme vodu, aby mala kaša konzistenciu podľa našich predstáv, osolíme, osladíme, spolu ešte prehrejeme a servírujeme v nahriatych miskách.

  2. 2

    Na povrchu kaše mám rada z detstva trochu tuku - masla, teraz kokosového oleja, pridáme drvené pekanové orechy, mandľové lupienky, kokos, maliny, čučoriedky, semienka všetko Vám a Vašim očiam chutí.

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerá to pekne a lákavo. Doteraz som používala len celú pohánku (prípadne lámanku) a celé pšeno. Príprava z vločiek je očividne rýchlejšia, tak skúsim podľa teba. Vďaka za inšpiráciu.
haji
Pěkný recept a ještě hezčí foto, příjemný text. Jsi šikulka, díky za receptík a rozšíření obzorů s vločkami!
monty469
Pekne a lakave. Len ja mam problem s pohankovou chutou a aromou. Neviem si na to akosi zvyknut
1x ilusa
bubaya
Ja sa stále neviem odhodlať skúsiť pohánku na sladko, ako decko som ju jedla v Rožnove a nechutila mi. Na slano mu mám rada na každý spôsob. A pšeno zas robím len na sladko. Žeby som sa odhodlala?????
haji
@Bubaya (4.2.2018 11:53)
Měla jsem to hezky "vypracované". Večer jsem namočila ovsené vločky, ráno jsem přidala vody, postavila na malý plameň, případně s podložkou /mám plyn/. Prováděla jsem mezitím základní očistu těla, sem tam doběhla promíchat kašičku. Maličko prskalo, ale neva. Vypnula jsem, dokončila očistu, naložila kašu na talíř, polila medíkem, kousek másla, posypala škoricou, případně jsem dodala nastrouhané jablíčko. Rychle bylo hotovo, spapáno, včetně umytí nádobí. Raz - dva. Každé ráno, dlho jsem "jezdila" na takejto kaši. Oživila si mi kašové ranajky, díky za "nakopnutí"!
mitzy
pohánkové vločky sú výborná voľba. u mňa skromne s banánom a datlovým sirupom :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia