Mrkvový šalát
Mrkvový šalát

Mrkvový šalát (Copper Penny)

2010 - bez fotky2010, 1. februára 2018
Mrkvový šalát (Copper Penny)
Foto: 2010

No toto je asi posledny africky vytvor, v preklade "concoction". Mrkva na uplne iny sposob, neviem, kto to tam vymyslel, ale mal zmysel pre Zobraziť celý popisNo toto je asi posledny africky vytvor, v preklade "concoction". Mrkva na uplne iny sposob, neviem, kto to tam vymyslel, ale mal zmysel pre recesiu a z dakeho neznameho dovodu je aj popularny. Takze mrkva na sladko-kyslo v paradajkovej polievke.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 hrnček
1 ks
1 ks
Nálev:
2 PL
2 PL
2 PL
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL
Na ozdobenie:
 (bazalka, petržlenová vňať, ...)




Postup

  1. 1

    Salat sa vola Copper Penny (v preklade nieco ako male medene mince). Mrkvu nakrajame na kolieska, tak isto aj cibulu. Papriku nakrajame na male kocky ( ja som pridal aj chilli).

  2. 2

    Do osolenej vody dame varit najprv mrkvu, asi v polovici varenia som pridal cibulu a papriku. Ma to byt tak uvarene, aby mrkva nebola rozvarena.

  3. 3

    Medzitym si do druheho hrnca dame varit paradajkovu polievku alebo paradajovy džús. Pridame do nej olivovy olej, horcicu, worcestrovu omacku, ocot, cukor. Povarime kratko.

  4. 4

    Tymto sladko-kyslym nalevom zalejeme predvarenu mrkvu a dame odstat aspon cez noc, nech sa chute prepoja. Na druhy den prizdobime dacim zelenym (bazalka, petrzlenova vnat, ja som mal pazitku).

    Mrkvový šalát (Copper Penny) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marianne
Mne by to chutilo sto-pro. S čím si to zajedal? neverím, že samé...
farbuska
Pravdupovediac, všetko na toto jedlo mám doma, tak vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia