Syrové knedle
Syrové knedle

Knedle z modrého syra s vlašskými orechmi a hruškou

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 8. februára 2018
Knedle z modrého syra s vlašskými orechmi a hruškou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 ks
100 ml
250 g (gorgonzola)
50 g
2 ks
40 g
120 g
2 ks
60 g




Postup

  1. 1

    Veku nakrájame na kocky. Nakrájanú šalotku opečieme na masle dozlatista. Pridáme k veke spolu s mliekom, vajíčkami, nasekanou petržlenovou vňaťou a polovičkou syra. Ochutíme soľou a korením. Vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme s navlhčenými rukami knedličky. Varíme v osolenej vode na miernom ohni 15 minút.

  2. 2

    Očistené hrušky nakrájame na mesiačiky. Na panvici zohrejeme cukor, pridáme hrušky a orechy, necháme skaramelizovať. Podlejeme troškou vody, aby vznikla sirupová konzistencia.

  3. 3

    Hotové knedličky pri podávaní posypeme druhou polovičkou syra, pridáme hrušky, orechy a prelejeme sirupom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia