Špargľa s parmskou šunkou

bozulka - fotkabozulka, 4. mája 2010
Špargľa s parmskou šunkou
Foto: bozulka

Tento recept je veľmi rýchlo uvarený je to dobrá večera alebo obed keď nemáme čas.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
4 plátky
4 plátky
1 lyžička
príloha:
podľa potreby
1 lyžica
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Šparglu očistíme a dáme variť do osolenej a osladenej vriacej vody.Dáme variť aj očstené,odlomené konce,ktoré použijeme napr. do zeleninovej polievky aj s vývarom.Varíme podľa potreby bielu,ktorú som mala varím asi 10 min.Medzi tým si očistíme zemiaky pokrájame podľa lubovôle a dáme variť alebo fritovať.Ja som použila friťák Tefal Actifry,ktorý používam často na fritovanie vysmážanie,pečenie lebo tam stačí malá lyžička oleja.Čas som nastavila na 20 min.zemiaky pokropila olejom a okorenila čiernym korením a mletou rascou.Asi 2 min.pred koncom zemiaky osolím a posypem vňaťkou.

  2. 2

    Než sa ufritujú zemiaky šparglu vyberiem zamotám do šunky a proscciutta a dám do zapekacej misky do vyhriatej rúry asi na 10 min. Dresing som urobila z 2lyžíc majolky originál,2 lyžic oliv.oleja ,citr.sťavy,spetky cukru dobre vyšlahala a poliala šparglu.

Diskusia k receptu

honestka
aj by som sa dala pozvat bozulka. jedlo ma vsetko co ja rada.
martina34
bozulka aj ja, ešte som špargľu neskúsila a nemám ani veľkú odvahu, ktovie, či by mi to aj rodina jedla.... ako čo to chutí?
alexdidi
vieš, že takýto výborný obed sme mali v sobotu, ale s holandskou omáčkou...milujem špargľu a snažím sa ju čo najviac pripravovať takto na jar v sezóne...
bozulka
Keby to šlo tak vás pozvem všetkých.
@martinka rozmýšlam k čomu by som to prirovnala,je to dosť typická chuť,možno tak trošičku ku karfiolu keď ho viac uvaríš.Ináč,poviem ti,že keď som šparglu jedla prvý krát tak som si hovorila panebože čo tí západniari na tom vidia.Tak sa nenechaj odradiť keby náhodou nechutila.Je to veľmi zdravá zelenina a to stojí za jej konzumáciu.Veď jej sezona je veľmi krátka.U nás sa varí aspoň raz za týždeň.
janger
@bozulka , citam, ze pouzivas ten fritovaci hrniec Actifry. Smiem sa opytat, ci si s nim spokojna? Ked fritujes hranolky, maju ozaj chut hranoliek? A pripravujes v tom aj ine produkty alebo hlavne zemiaky? Pozdravujem ta.
bozulka
@janger , ano som s ním veľmi spokojná,hlavne,že sa amaží na min.množstve oleja.Dnes som napríklad robila lososa,iba pokvapkala citron.šťavou,jemne osolila,obalila v polohr.múke s koreninami,na každú porciu lososa 1 tenký plátok masla.Smažila som to 5 mi.z jednej strany a 5 min.z druhej strany.Syn hovoril,že ešte to mohlo byť menej,ale mne to takto vyhovuje.K tomu bola príloha iba zeleninový šalát miešaný.Bolo to vynikajúce.
@babidka si kúpila friťák tiež a je s ním aj ona veľmi spokojná.
janger
@bozulka , dakujem ti velmi pekne za informaciu. A ten losos, mnam! Tiez robievam, ale len tak na panvici.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia