Cícerové guľky
Cícerové guľky

Cícerové guľky so špenátom fotorecept

adakovalinka - fotkaadakovalinka, 28. januára 2018
8
porcií
17 minút
na 200 °C

Suroviny

2 šálky
1 šálka (čerstvý)
1 ks
2 strúčiky
1/2 šálky
2 1/2 PL (mleté)
1 PL
6 PL
 (čerstvá)
 pochúťkové




Postup

  1. 1

    Ak používate čerstvý cícer, namočte ho na 6-12 h a následne varte 1-1,5 h spolu s bobkovým listom. Ďalšou metódou je cícer umyť a prevariť vo vode 5 min, dať nabok a nechať 1 hod namočený, následne vodu vymeniť a pokračovať normálne vo varení. Ak používate cícer z konzervy, preceďte ho a šťavu použite namiesto vody, podľa receptu. Ja osobne preferujem sušený cícer. Mleté ľanové semiačka (2 1/2 pl) namočím do vody (6 pl) na 10 minút, aby vznikla lepkavá hmota, ktorá nahrádza vajce.

    Cícerové guľky so špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny zmiešam v kuchynskom robote, musí vzniknúť hmota, ktorá sa dá pekne formovať do guľky. Pokiaľ je zmes príliš lepkavá, pridám ovsené vločky, ak je príliš suchá, pridám viac vody alebo oleja.

    Cícerové guľky so špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Je na vás, akú veľkosť guliek urobíte, ale nezabudnite, že to ovplyvní aj čas pečenia. Tentoraz som robila guľky o veľkosti mojej dlane, čo sú asi 2 pl a piekla som ich 17 min na 200 °C na funkcii s ventilátorom. Guľky sú hotové ak majú tvrdý povrch, ale dajú sa ľahko stlačiť, aby neboli vysušené.

    Cícerové guľky so špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môžete ich podávať k cestovinám, cuketovým cestovinám, šalátu, ryži, v polievke a podobne. Prajem dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

adakovalinka
@Haji (28.1.2018 19:37)
Ďakujem za koment, placky mám radšej fazuľové aj na tie mám recept ale samozrejme dá sa využiť na čokoľvek :)
1x haji
jozka2
Adka,tvoje fasirky z ciceru ma oslovili dala som si ich aj do KK,len ak dovolis namoceny cicer by som tak dlho nemocila.Aj bez namacania staci doviest do varu povarit nejake 2 min. zatocit do uteraka,nechat takto v teple a on sam dojde.Voda sa vsaje a krasne sa rozsypuje.Tym dlhym varenim straca na hodnote.Vdaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia