Pečené morčacie stehno
Pečené morčacie stehno

Pyré z kukurice k morčaciemu stehnu

Andrej Zedníček
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 18. januára 2018
Pyré z kukurice k morčaciemu stehnu
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 strúčik
5 lístkov
2 ks
300 ml
Pyré z kukurice:
800 g (čerstvá alebo mrazená)
200 g
2 strúčiky
50 g




Postup

  1. 1

    Vrchné vykostené morčacie stehno bez kože očistíme, nasolíme a nakoreníme, potrieme roztlačeným strúčikom cesnaku. Stehno vcelku opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji, pridáme šalviu, očistené šalotky nakrájané na mesiačiky a podlejeme vývarom.

  2. 2

    Pripravenú morku dopečieme zakrytú v rúre rozohriatej na 175 °C asi 35 minút. Výpek z pečenia zredukujeme a zjemníme maslom, precedíme a odložíme bokom.

  3. 3

    Pyré z kukurice: Na olivovom oleji opražíme najemno nasekanú cibuľu spolu s cesnakom, pridáme kukuricu, zalejeme 1,5 litra vody, osolíme a okoreníme. Uvaríme domäkka, potom kukuricovú zmes scedíme a kukuricu rozmixujeme ponorným mixérom spolu s maslom (vodu z varenia dolievame podľa potreby). Kukuricové pyré ešte prepasírujeme cez sito.

Diskusia k receptu

katka78
Takéto pyré nepoznám. Z akých presne kukuričných zŕn @redakcia ? Také tie suché, guľaté, čo sa z nich robia aj pukance? Ďakujem.
redakcia
@Katka78 (18.1.2018 16:37)

Áno, @Kukulienka71 má pravdu, kukurica použitá v recepte má byť čerstvá alebo mrazená. Ďakujeme za upozornenie, chybu sme opravili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia