Karfiol pečený v rúre

nelkafood - fotkanelkafood, 6. januára 2018

Vedeli ste, že karfiol je vlastne kapusta obyčajná karfiolová? Ja tiež nie, ale aspoň som sa dozvedela niečo nové – veď človek sa učí Zobraziť celý popisVedeli ste, že karfiol je vlastne kapusta obyčajná karfiolová? Ja tiež nie, ale aspoň som sa dozvedela niečo nové – veď človek sa učí celý život. Keď u nás doma niekto dostane chuť na karfiol, tak ho vždy pečiem v rúre, nakoľko vysmážané jedlá fakt nemusím. Neradím toto jedlo k najzdravším na svete, no z času na čas si na ňom pochutnávame aj u nás doma.

15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kus
1 PL
2 kusy
4 PL
Príloha:




Postup

  1. 1

    Rúru si predhrejem na 220 ⁰C. Umytú hlavu karfiolu rozoberiem na malé ružičky, ktoré v miske poprášim lyžicou hladkej špaldovej múky. V druhej miske si vymiešam vajíčka so soľou a mletým čiernym korením. V tretej miske si zmiešam strúhanku, ktorú som si pripravili rozmixovaním starého chleba pridám najemno nastrúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, sušenú koreňovú zeleninu, sezamové a ľanové semienka. Ružičky karfiolu najprv obalím vo vajíčku a následne vyváľam v pripravenej strúhankovej zmesi. Poukladám na papierom vystlaný plech. Ružičky karfiolu polejem kokosovým olejom a dáme do rozohriatej rúry piecť približne na 20 minút. Obrátim a pečieme do zlata. Pripravený karfiol podávam s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, ktorú si jednoducho pripravím aj doma.

Diskusia k receptu

afataga
Ja skoro vsetko akoze vyprazam v rure, okrem reznov, ale pokvapkam mastou, je to chutnejsie
dogagador
Ja ked vyprazam, tak vyprazam. Kedze to vraj nie je zdrave, robim vyprazane len obcas. Ale vraj aj vajcia boli jeden cas velmi nezdrave, potom aspon jedno vajce denne, potom zas nezdrave, dnes su velmi zdrave, dokonca sa zda, ze zdravsie, ako kedykolvek v minulosti. No a tiez stara dobra bravcova mast, o tom, ako je zdrave ci nezdrave maslo, ani nehovorim. Takze jem, na co mam chut. Ved ludia zili dlhe roky aj pred nami, jedli tiez, ci? A napokon, asi by to bola skoda, keby slo telo do hrobu neopotrebovane, hoci aj len tym, ze si doprialo .....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia