Kurací paprikáš
Kurací paprikáš

Kurací paprikáš s haluškami fotorecept

svetlusb - fotkasvetlusb, 5. januára 2018
Kurací paprikáš s haluškami (fotorecept)
Foto: svetlusb

Ľahký, ale zato výborný recept.

60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 veľký ks
 (alebo bravčová masť)
15 g
3 ks
Halušky:
1 ks




Postup

  1. 1

    Ako prvé si nakrájame kuracie prsia (ja mám radšej paprikáš s kuracími stehnami alebo štvrťami - potom ich oberiem od kostí, ale je to chutnejšie, lebo sa vyvaria pekne kožky aj kosti a netreba pridávať ani bujón, žiaľ som momentálne nemala), potom si najemno nakrájame cibuľu. Do hrnca si dáme rozpáliť olej alebo bravčovú masť a pomaly si pražíme cibuľu, na ktorú potom pridáme na kocky nakrájané prsia. Osolíme, aby mäsko pustilo šťavičku a zatiahlo sa a chvíľku dusíme na miernom ohni.

    Kurací paprikáš s haluškami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď už mäsko dostatočne pustilo šťavu a opražilo sa pridáme bobkové listy a polievkovú lyžicu mletej papriky a chvíľu spolu dusíme.

    Kurací paprikáš s haluškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom zalejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu a bujón a varíme, až kým mäso nezmäkne. Samozrejme premiešavame popri varení.

    Kurací paprikáš s haluškami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď už je mäsko uvarené, v sladkej smotane vymiešame trošku hladkej múky a pomaly vlievame do hrnca s paprikášom a miešame. Chvíľu ešte povaríme a odstavíme. Samozrejme ešte dochutíme podľa vašej chuti. Dobrú chuť!❤️

    Kurací paprikáš s haluškami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Halušky pripravíme tak, že do misky si rozbijeme vajce, ktoré rozšľaháme s trochou soli, pridáme vlažnú vodu a pomaly prisypávame múku a miešame metličkou. Musí nám vzniknút tuhšie cesto, nie riedke!

    Kurací paprikáš s haluškami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď je cesto hotové, necháme ho odpočinúť, kým nám nezovrie voda v hrnci. Keď už vrie, cez haluškár si dávame halušky do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch sú hotové. Nebojte sa premiešať, ak by sa trošku naspodu zlepili. Vyberáme ich sitkom. Ja ich premývam v studenej vode a následne máličko polejem olivovým olejom - a hotovo!

    Kurací paprikáš s haluškami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jack
Jééj.Dnes som robila aj ja,ale z kolienkami.A nie z pŕs ale vykostených kur.stehien.Bomba obed:-)
motyka
Výborné jedlo. A s haluškami super. Robím tiež bez rasce. Akoby som naň zabudla. Musím urobiť, čo najskôr. Díky za pripomenutie.
katarina64
Dobrý recept,tiež nedávam rascu a naviac pridavam do zakladneho receptu kožu z prs i tie kosti a keď nemám tak trup...po uduseni mäsa kožu a kosti vytiahnem a ďalej robím klasicky...
rulik
výborná klasika, pekne uvarené a chvalabohu bez kadejakých exotických korení
vieraa
Je to môj oblubený receptík a rovnako ho robím aj z húb.Postup je ten istý, iba namiesto kuracích pŕs, sú huby.
mijaita
Varivala jsem kure na paprice s houskovym knedlikem. Je to české jídlo, i když ne všude vaří jako přílohu houskový knedlík. Setkala jsem se i s bramborovym knedlikem nebo širokýma nudlema. S haluškama jsem objevila na Varese a je to delikatesa. jako paprikas ale jen ze stehenniho masa, prsa jsou sucha, pokud je alespon hodinu nemarinuju v oleji. Hezký recept!
mijaita
@Vieraa (6.1.2018 12:17)

Když jsou pevné, čerstvé houby, nakrájím na větší kusy. Ten je také výborný a nejen s haluškami. ale i s širokýma nudlema.
toptaste
Prsia Su vyborne Na chinu ale nie Na paprikas.ten Si pyta trochu hladsi material.Slovaci som z vas smutny.Nemecka dedina je plna zveriny.sliepok ovci koz byckov aj prasiatko Sa najde u farmara so 40dojnicami.doma bezite IBA nakupovat hnoj do retazcov.Kaufland predava maso z Nemecka ake by Si Tu v Nemecku nedovolil prerabat.co viem metoda rychleho zmrazovania...vcera som take video v Mixmarkte Berlin.beda tomu kto z takeho mass urobi domace klobasky.najchutnejsi paprikas je z kohutika z dvora...neefektivny chov ale najkvalitnejsi material Na paprikas.idem dnes varit.kupil som francuzske kukuricne kuriatko.zltucke okruhlucke.som zvedavy kedy Sa to doma preklopi a Bude Na define par farmarov.zazil som farmu 30m OD pensionu v strede dediny.mne kravsky hnoj vonia a Nemcom rovnako.nikto nesomre lebo mlieko chce kazdy.kamarat farmar doma Sa musel koli susedom trikrat stahovat.kontrola z hygieny den co den....nuz taky je doma mores.ale take Su aj vysledky.robil som s chlapom co kedysi robil v Taliansku vo velkosklade zeleniny.dosiel Slovensku kamion a kupim palety zeleniny urcene uz Len do kompostu.vraj popreberaju.nikto Slovakovi nevie viac ublyzit ako dalsi Slovak....nuz podme uvarit paprikasik.kurca francuzske paprka srbska muka Nemecka spaldova smotana vychodonemecka....
katkapo
Vyborne jedlo robin pravidelne ďakujem za zverejnenie receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia