Kuracie rolky
Kuracie rolky

Extra nivové kuracie rolky fotorecept

pepavari - fotkapepavari, 4. januára 2018
Extra nivové kuracie rolky (fotorecept)
Foto: pepavari

Nevedela som nájsť dosť dobrý recept, tak som si spravila vlastný!

5-6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
500 ml
2 PL
1 PL
1 PL
100 g
 podľa potreby
 podľa potreby
1 ks
 podľa potreby
 podľa potreby
 podľa potreby
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Ako bod číslo 1 si nachystáme nivovú plnku. Rozdrobíme Nivu v hrnci a následne k nej vytlačíme syr v črievku. Miešame do tuhšej hmoty a následne pridáme pár kvapiek olivového oleja. Premiešame...

    Extra nivové kuracie rolky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame si slaninku na niekoľko plátkov (budeme ňou plniť rolky). Na panvici si ju zľahka opečieme, aby pustila tuk (ten nevylievame).

    Extra nivové kuracie rolky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Umyjeme si kuracie prsia a prekrojíme ich na polovicu (vzniknú nám kapsy). Teraz ideme plniť kapsy. Rozložíme mäso, na ktoré dáme plátok šunky, na šunku so položíme našu predpripravenú slaninku. Na slaninku dáme nivovú pastu a zakryjeme polovicou plátku šunky a kapsu si zavrieme. Pomôžeme si špáradlami...

    Extra nivové kuracie rolky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso poukladáme do pekáča, posypeme čiernym korením a polejeme troškou olivového oleja.

    Extra nivové kuracie rolky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nivovú pastu ktorá ostala si dáme na sporák a pridáme smotanu na šlahanie. Tiež pridáme výpek zo slaninky, horčicu, worčester, sójovú omáčku, čierne korenie a privedieme k varu. (iba, aby sa syr roztopil.)

    Extra nivové kuracie rolky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Syrovú zmes vylejeme na naše rolky. Takto pripravené môžeme vložiť do rúry, ktorú máme predhriatu na 200 °C. Pečieme na 190 °C asi 30 minút. 10 minút pred koncom pridáme nastrúhaný syr. Podávame s ryžou... My jedávame aj s rajčinovým šalátom :) Dobrú chuť!

    Extra nivové kuracie rolky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

strucik
@pepavari , vitaj na Vareche! Uviedla si sa vynikajúcim, neošúchaným a kreatívnym receptíkom, dúfam, že máš v zásobe aj ďalšie podobné. Voní to totiž až k nám, z tohto dôvodu ti srdečne mávám!
mirop
Ja taky mavam, krasny receptik, plny syrove chuti, uplne se mi sbihaji slinky, taveneho syra nikdy neni dost, dekuji za pridani mila pepi
leaela
Musel som si to precitat viac krat,aby som tomu porozumel.viac krat som aj zmazal pripraveny komentar.....skusim bez ironie-nabuduce len naklep maso,napln cistou roztretou nivou,daj si tam sunku alebo slaninu,poriadne to zabal a zosi sparatkami a opec na prirodno na panvici(trebars na tuku z tej slaniny) a hotovo,tu omacku uz nerob prosim ta!nedokazem si ani predstavit chut niva+sojovka+worchester+horcica....menej je niekedy viac!P.S.(tiez bez ironie)@strucik ty si vsimas taketo pridane skvosty,ale podla mna z tohto musis byt uplne vedla! :-) .pekny vecer vsetkym prajem :)
leaela
@Pepavari (4.1.2018 21:40)

Prepac,ale urcite to nebudem skusat..... ;-) ani nahodou :-) .v uvode pises,ze si nenasla vhodny recept....tak radsej sa uc lepsie hladat a potom aj to varenie pojde lepsie ;-).no,ale ked to ostatni chvalia,tak asi to musi byt super!!! ;-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia