Bravčový rezeň
Bravčový rezeň

Čiernohorský rezeň

svetlusb - fotkasvetlusb, 2. januára 2018
Čiernohorský rezeň
Foto: svetlusb

Výborný Černohor, ktorým nepohrdne nik!

60 minút
príprava

Suroviny

3 ks
1 ks stredná
2 strúčiky
2 ks
 (alebo bravčová masť)
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Bravčové karé narežeme na pláty, nasolíme, okoreníme a potom naklepeme. Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, vajcia, pretlačený cesnak, majorán,korenie, soľ a nakoniec vmiešame hladkú múku podľa potreby, aby vzniklo tuhšie cestíčko.

    Čiernohorský rezeň - obrázok 1
  2. 2

    V cestíčku poobaľujeme rezne a pražíme na rozpálenom oleji alebo bravčovej masti. Pražíme pomaly z oboch strán do chrumkava.

  3. 3

    Hotové rezne posypeme strúhaným syrom. Ako prílohu môžeme zvoliť ryžu, americké zemiaky, zemiakové pyré ba dokonca aj varené zemiaky-naozaj len podľa vašej chuti!❤️

Diskusia k receptu

strucik
Čo je to za tradíciu sypať skoro každé jedlo syrom (rizoto, čiernohorský rezeň, mexický guláš)?
leaela
@Strucik (2.1.2018 12:29)

Nieje do coho rypnut,tak ti zasa toto vadi?v 99% restauracii to tak serviruju....vari si este nebol v restike na dobry cernohor?nacase si nasetrit a niekam ist. ;-) .tento recept je vyborny a niet na nom co kritizovat.alebo rcp.na originalny original zo vsetkych originalov mas ty?tak sem s nim,budeme ich robit podla teba! :-) .pekny den vsetkym!
zlomok
@Radox1 (2.1.2018 15:14)

Označiť karé ako piliny, to môže len človek, ktorý tento druh mäsa nevie vôbec upraviť. Neschopnosť ani vysokotučný eidam neprekryje.
radox1
tak mi ukaz tu tu tvoju schopnost v tvojom recepte,ty mudrlant.kare je dobre na doslova nejaku minutku lebo je hned urobene,ale u mna na rezen urcite nie.
haji
@Radox1 (2.1.2018 15:14)
Sice nedělám černohorský rezeň, ale za názor krkovice se přidám a hlasuji pro ni - krkovici. Je to od vkusu a chuti, někdo tučné maso nesnáší. Já si vybírám krkovici jemně prorostlou. Karé jednou za rok, to když toužím po konzistenci a chuti krabice od kozaček. Krásný den přeji všem!
tetuska
ja najprv obalím zľahka v hladkej múke, myslím, že keby tam múka nebola, cestíčko by sa odliepalo od maska... akurát včera bol na obed, vynikajúci, k tomu 2 druhy šalátikov, zeleninová obloha alebo ako príloha zemiaky na akýkoľvek spôsob...
nadasky
Cernohora ľúbime ale skôr ako ho obalim tak mesko nechám zatiahnuť a chvíľku podusíme .Ale inak super!!!!
bubaya
Ja som takto pripravené mäsko vždy jedávala v B.Štiavnici v reštaurácii u Mateja. Volalo sa to Zasnežený Pardajz, (Paradajz je kopec nad mestom, nie nadávka) a vtedy mi to neuveriteľne chutilo. Vidím, že nastal čas zopakovať si jedlá mojej mladosti.
jozef53
Mäso na Černohorský rezeň bolo odjakživa z br. stehna (orech). Z br. karé je dosť suché, s kosťou je šťavnaté, ale už nie je rezeň, ale rebierko, alebo kotleta. Br. krkovička sa hodí skôr na pečenie. Mexický guláš pripravujeme z hovädzieho mäsa ( nožina - glejovka), po tepelnej úprave je veľmi mäkké a šťavnaté.
xseven
@strucik (2.1.2018 12:29)

tiez sa mi nepaci tradicia sypat syr na kazde jedlo, s vynimkou cernohora, ku ktoremu patri.. je to proste taky recept... na cernohor sa vsade a vzdycky struha syr.. tvoj postreh si hodil pod nespravny recept :D
jasod
@strucik (2.1.2018 12:29)

Keď na tieto jedlá nedáš ten syr tak sa už nebudú tak volať je to originál recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia