Drobné pečivo
Drobné pečivo

Zasnežené šišky

aleana - fotkaaleana, 26. decembra 2017
Zasnežené šišky
Foto: aleana

Tento recept som našla na webe a hneď sa mi zapáčil, až natoľko, že som ho musela vyskúšať. Je peknou ozdobou sviatočného stola.

6
porcií

Suroviny

200 g
3 - 4 PL
3 PL
2 bal.
200 g
6 PL
1 bal. (mušličky)
 (na posyp)




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame všetky prísady na cesto a vypracujeme tak, aby bolo dobre tvarovateľné. Z hmoty potom tvarujeme kužele - základ na šišky. Do kužeľov potom vpichujeme mušličky smerom zdola nahor, aby sme vytvorili podobu šišiek. Nakoniec posypeme práškovým cukrom. Dáme vychladiť a môžeme podávať. Dobrú chuť!

  2. 2

    Moje zmeny: V pôvodnom recepte sa uvádza 300 g masla, mne sa to zdalo veľa, tak som dala len 200 g a aj tak som musela pridávať sušienkovú hmotu, bolo to príliš mäkké. Namiesto medu som dala mandľové maslo, nechcela som to mať presladené. A nemala som marhuľový džem, namiesto neho som dala šípkový. Je dobré dať si hmotu pred tvarovaním vychladiť, budú sa vám lepšie vpichovať mušličky.

Diskusia k receptu

babka123
Šišky sa mi páčia, len sa chcem spýtať na tie mušličky - z čoho to je? Tiež tvarované z tej hmoty, alebo niečo hotové z obchodu?
mitzy
Jéj tie sú prekrásne! Škoda že už po Vianociach, ukladám :)
haji
Vtipný recept, efektní foto, jsi šikulka!
babka123
Ďakujem za odpoveď. Až teraz som si prečítala - cereálie čokoládové. Po jednom lupienku tvarovať to by trvalo do budúcich Vianoc.
1x maja9
aleana
Ďakujem všetkým za milé komentáre. Som rada, že sa vám šišky páčia :-)