Lievance USA s kokosovou penou a malinovým pyré

tomisuccess9 - fotkatomisuccess9, 11. decembra 2017

Sú to lievance väčšieho typu tzv. americké. So špeciálnou, ale veľmi chutnou penou a malinovým pyré. Odporúčam ako dezert pre akúkoľvek príležitosť.

1-3
porcia
60 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Lievance:
20 g
30 g
5 g
200 ml
250 g
3 g
Malinové pyré:
20 g
20 g
10 g
0,02 dcl (rum)
Kokosová pena:
30 g
200 ml (33 %)
80 g
200 g
10 g
20 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Muku, vajce, mlieko, cukor, sol poriadne vymiesame. Pridame drozdie a skoricu a premiesame zlahka. Zakryjeme foliou a dame do chladnicky postat prilbizne na 1 hod.

  2. 2

    Vymiesame smotanu 33 % (na slahanie alebo este hustejsiu), pridame, ak je vyslahana, cukor, kokos, kyslu smotanu, Salko, tvaroh a cukor. Ak vymiesate zle, nestuhne Vam, takze odporucam tu smotanu vyslahat zodpovedne a ak by sa Vam stalo, ze predsa by zmes bola riedka, pridajte sacok stuzovacu.

  3. 3

    Malinove pyre: Dame do rajnicky alebo panvicky cukor, maslo - nech sa zacne karamelizovat (nie spiect), pridame maliny a skaramelizujeme. Vlejeme OPATRNE 0,02 dcl brandy alebo rum (flambujeme) a ked je to hotove, stiahneme zo sporaku.

  4. 4

    Hotove cesticko z bodu 1. davkujeme pomocou naberacky alebo neviem, co pouzivate, no odporucam mensiu naberacku, alebo polievkovu lyzicu a na panvicke s rozohriatym olejom vlejeme nabrate cesto a "roztiahneme ho" na velkost, aku chceme. Ak su lievance hotove, je viac sposobov, ako to mozeme servirovat. Lievance, ak prechladnu, ale nie ze budu zimne, mozeme pouzit tento sposob - lievanec na spodok a potrieme penou, polozime dalsi lievanec a opakujeme uz ako chceme podla fantazie. Alebo mozeme lievance poukladat na seba a vedla do formiciek pridat penu a malinove pyre. Necham to uz na Vas. Na dozdobenie mozete pouzit cerstve kusky ovocia. Prajem dobru chut.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia