Namol kurča

stefanm - fotkastefanm, 1. mája 2010
Namol kurča
Foto: stefanm

Tento (alebo podobný) recept na kurča pečené na plechovke piva sa tu už určite objavil ale prečo si dobré jedlo nepripomenúť??

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

asi 1,5 kg
0,33 dl
1 dcl
3-4 ks
5 dkg
1 PL
1 PL
10-15 dkg




Postup

  1. 1

    Pokrájene rožky mierne namočíme,vytlačíme a rozmiešame s jedným žltkom a opraženou vychladnutou nadrobno nakrájanou slaninou. Pridáme soľ,čierne korenie, roztlačrné kuracie pečienky a petržlenovú vňať s majoránom.Primiešame tuhý sneh z jedného bielka a podľa potreby pridáme strúhanku.Plnkou naplníme umyté kurča pod kožu k prsiam a zopneme aby plnka nevytekala.Kurča osolíme,podľa chuti okoreníme a potrieme olejom.Necháme aspoň pol hodiny postáť a potom ho nasunieme na otvorenú plechovku piva.Uložíme na plech,podlejeme vodou a trištvrte hodiny pečieme v rúre.Občas potierame výpekom.Raz,keď som ho piekol som zabudol pivo otvoriť a v rúre bola celkom dobra rana.Ale mäsko bolo aj tak šťavnaté a hlavne "iné".

Diskusia k receptu

jerica
Zaujímavé, ja tiež mám rada plnené kurča , ale vyskúšam , malý rozdiel, majoránku nemusím. To kurča nasunieme na otvorenú plechovku piva s pivom ?
honestka
plnenu kurcu som este takto "hore koncom" nepiekla, zaujimavy napad STEFAN! moja plnka by z neho asi vytiekla cize urobit ju tuhsiu...
inac bez plnky je takto pecene kurca je velmi stavnate.
@JARKA : ano - ja plelchovku piva otvorim ako konzervu- neviem ako to nechal on...
evas13
Je to dobré, čo výborné, ale nemohla by som trošku vyliať z piva a potom ho spolu s výpekom natierať na kura? Bola by to podľa mňa ešte lepšia chuť.
bambulka51
Držím dietu,nepečiem-dusím:))))))))))))))))inak sa mi tiež foto recept vidí veľmi vtipný.(tu dietu držím len dočasne,to by som tu nesmela chodiť)
stefanm
peknú nedeľu prajem - honestka,ja som otvoril ten "džubáčik" na plechovke a urobil som vedľa ešte asi tri štyri dierky (už si fakt nepamätám koľko)....evas13 - dobrý nápad.
58vlasta
Hmmm, ja som tiež tak piekla kura, ale na pivovej fľaši / v nej voda/ a potierala som ho marinádou s pivom... /zostatok piva sme vypili,:-).../
jena
Kura pečiem na sklenenom pohári do ktorého dám cca 2dcl vody položím na plech na ktorý dám tiež vodu. Počas pečenia potieram a t iež oblejem studenou vodou. Kura je mäkké chrukavé a aj šťava na pekáči je vyborná s čerstvým chlebom a dobrými uhorkami.
hera
...jej ludia...ved ja nestiham preglgat slinky....
sovka62
No dobre, určite vynikajúce (veď o tom svedčí ten prázdny tanier). Ja také nebudem (klávesnicu som už od slín utrela). Idem si dať varenú zeleninku a to skvelé kura si k nej budem predstavovať.
evusik
foto nemá chybu, zrozumiteľné a hlavne vtipné :-)
marienka44
Mam otazku:Ta plechovka je umiestnena v kurati otvorom plechovky hore alebo dole? Asi hore, inac by obsah plechovky hned vytiekol. Prosim autora upresnit.
evanaaa
Marienka44,odpoviem ak môžem aj ja - otvorom hore.Ale by som chcela vedieť,či sa tá plnka pri nasúvaní nevytlačí do plechovky ako sonda,pričom pivo vytečie,či nie?A neodlupuje sa z nej(z plechovky) tým teplom?
stefanm
- plechovka s otvormi hore,
- pivečko je v "brušnéj dutine",plnka pod kožou pri prsiach takže sa
"nevytlačí ako sonda" a pivko "nevytečie" len sa pomaly z neho
odparí vlhkosť do mäska,
- to je porcia mojej manželky,mne sa zdalo,že to bolo ešte skôr ako za minútku,...ja si "kvalitu" vychutnávam!!!
marlen
plechovka - c-dur, kuriatko a1-mol, veľmi harmonická skladba
jerica
keby to môj manžel uvaril aj ja by som to spásla za minútu,rozdiel je v tom , že u nás to spasie moja polovička za minútu.
hefi
to nemá chybu, určite to čím skôr vyskúšam.
milina
Opité kuriatko chutilo- dnes som vyskúšala a doporučujem !!!
chocoheart
Veď práve dnes som počula,že piecť kurča na plechovke sa nemá,lebo pri pečení sa uvoľňujú z plechovky nejake škodliviny.myslím že to cez víkend vyskúšam na pohari,ale nedám doň vodu ale to pivo.A najlepšie čierne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia