Kávový zákusok
Kávový zákusok

Amadine fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 18. novembra 2017

Recept som dostala e-mailom od rumunskej priateľky. Tento zákusok je variabilný. Možete ho robiť z tmavšieho kakaového korpusu a aj krém môže byť ľubovoľný. Zobraziť celý popisRecept som dostala e-mailom od rumunskej priateľky. Tento zákusok je variabilný. Možete ho robiť z tmavšieho kakaového korpusu a aj krém môže byť ľubovoľný. Dnes som volila cappuccinový krém, ktorý som vyskúšala podobne ako ten nedávny z čiernej kávy. Opäť skvelá kombinácia cappuccina a masla s medom.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto kakaové 3x:
3 ks
100 g
1,5 PL
1,5 PL
140 g
1 KL
na špic noža
1 PL
Krém:
700 ml
4 PL (instantné)
1 KL
250 g
4 PL
1 KL
2 bal
Poleva čokoládová:
200 g
1 PL
1 PL
2 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Cesto som robila podľa originálneho receptu na rezy Amadine. Podľa originálu sa robí jeden korpus zo 6 vajec a ten sa prekrojí na polovice zúbkovým nožom a naplní sa kakaovým krémom. Najprv som si pripravila krém, lebo musí stuhnúť v chladničke. Nechala som zovrieť vodu, s ktorou som zaliala cappuccino. Pridala som ešte do teplého Zlaté klasy a škoricu. Za stáleho miešania som uvarila hustú kašu a nechala som ju vychladiť.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ som si vymiešala maslo do peny.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Až do vymiešaného masla som pridala med a ešte krátko všetko spojila.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po malých častiach som k nemu pridávala vychladnutú cappuccinovú kašu a dobre prešľahala.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A pripravila som si cesto na korpusy. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Pridala som vodu a olej. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a kakao a preosiala som ho k vajcovo-cukrovému základu. Opatrne vmiešala do cesta.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rúru som nechala vyhriať na 180 st. plech 27 x 37 cm. som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Pieklo sa 10 min. upečené som nechala chladiť na mriežke. Ihneď som si pripravila cesto podobne aj na ďalšie 2 korpusy.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravila som si sirup na polievanie korpusov. Horúcou vodou som zaliala cappuccino.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na podnos som uložila prvý korpus. Natrela som ho sirupom a natrela horúcim lekvárom.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na lekvár som natrela polovicu krému. Takto isto som urobila i pri ďalšom korpuse.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Položila som aj posledný korpus. Zakryla som ho papierom na pečenie, položila dosku a 4 kg cukru a uložila do chladničky do druhého dňa.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Druhý deň som koláč nakrájala na kocky. Poliala čokoládovou polevou, ktorá musí tiecť čiastočne aj po bokoch zákusku. Ani som nemyslela, že to bude také zložité.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Ja som ešte na záver urobila šľahačku s cappuccinom a ozdobila som vrch. Nie je nutné, stačí poliať polevou.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

jack
Pekný zákusok.Musí byť super.
luwinka
Veľmi pekne si ho ozdobila, a znovu krém na jednotku . Tvoje zákusky a krémy v nich mám moc rada , a vždy sa teším na víkend kôli tvojmu zákusku @Izka. :-)
norbert7
Opäť si pripravila skvelý zákusok. @Izabellka , si úžasná cukrárka, si ako nevyčerpateľná studnica fantastických receptov :-))) Máš môj veľký obdiv a uznanie, skláňam sa pred tvojou prácou a umením!!!
hubata
Zasa jeden neokukaný, nový krásny recept od majsterky rezov @Izabella. Zákuskov s kávovou vôňou a chuťou nemám veľa, hádam len jeden v mojej KK a ak dovolíš Izka rada si ho uložím. Vyzerá nádherne, tá postekaná čokoláda mu dodáva neobyčajný image a určite je aj chuťovo vynikajúci. Ďakujem.
haji
Nedělní moučník od Izky musí být! Díky, milá Izi, za další zajímavý receptík. Krásná fota - nedělní, sváteční atmosféra od tebe vždy potěší!
izabella929
@hubata , ďakujem pekne za milé slová.-)nuž presvedčila si ma napokon, lebo som mala nedobré pocity z tej stečenej čokolády..neznášam niečo nedokonalé a táto potvora čokoláda nechcela tiecť pekne pravidelne, potrápila ma a keď som videla foto...amen..mala som po nálade...takže ďakujem pekne za tvoj komentár.-)
izabella929
@haji , milá si ak sa ti to páči a tvoje slová hrejú nie iba mňa tu na tejto stránke.-)ďakujem pekne za komentár.-)rozdávaj ďalej radosť a lásku plným priehrštím..si skvelý človek a takých je už dnes veľmi málo...
ubka
Nevyčerpateľny zdroj @Izka , vďaka,že si nájdeš čas a vôľu sprostredkovať nám Tvoje " umelecké diela", ako vždy, zizam a obdivujem..pozdravujem a želám pekne nedeľné popoludnie celej rodinke :-)
arnilka
aj mne sa páči tvoj zákusok ako celok, obvzlvášť stečenie tej čokolády ako netradičný nový prvok :-)
kukulienka71
Pekné a iste aj chutné kapučínové kocky. Pozrela som si aj originál Amandine rezy, vyzerajú skvele.
izabella929
@kukulienka71 ,ďakujem pekne , ale na majstrov cukrárov ešte nemám..používajú iste aj iné suroviny ako ja..možno som mala použiť mliečnu čokoládu.-)
alex37
pekné a dobré rezy...páčia sa mi, ukladám :-)
ancicka
chuťové su isto fajnové,viem si to predstaviť.
anina6
A zase nieco nove vyskusam na vianoce od teba izka.kolacik vyzera a urcite aj chuti famozne.
havino
krém sa mi pozdáva s miernou príchuťou kávy, výsledok pekný zákusok




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia