Zapečené kuracie prsia
Zapečené kuracie prsia

Kuracie prsia, syr a šunka

monikachudovanova - fotkamonikachudovanova, 9. novembra 2017
Kuracie prsia, syr a šunka
Foto: Monikachudovanova

Tento recept je inšpirovaný cordon bleu... A však ja som si ho trošku upravila podľa seba a svojich schopností ☺☺☺☺

14
porcií
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
1 kg
300 g
300 g
1 bal
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si prerežeme na polku po obvode (po celej dĺžke). Dáme si na tanierik grilovacie korenie a bazalku (zmiešame dokopy) rukou nanesieme a vmasírujeme na kuracie prsia.

    Kuracie prsia, syr a šunka - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu si dáme trochu oleja (vážne len toľko, aby sa pokryl spodok panvice), prsia orestujeme z každej strany minútku.

    Kuracie prsia, syr a šunka - obrázok 2
  3. 3

    Ak už máme prsia orestované, na plech dáme zase trošku oleja a deci vody, na takto pripravený plech uložíme prsia, na ne dáme šunku a syr :)

    Kuracie prsia, syr a šunka - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec na plech dáme alobal, urobíme na ňom špáradlom dierky a dáme do rúry. Keď je už mäsko mäkké, dáme preč alobal a necháme ešte mäso piecť cca 10 minút :)

    Kuracie prsia, syr a šunka - obrázok 4
  5. 5

    Medzi tým ako sa nám mäso pečie, si ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na koliečka. Zemiaky v mise zmiešame s korením na americké zemiaky.

    Kuracie prsia, syr a šunka - obrázok 5
  6. 6

    Takto pripravené zemiaky vložíme do fritézy. (Ak fritézu nemáte stačí dať do hrnca olej, vziať kovové sitko, dať do neho zemiaky a piecť ako vo fritéze alebo klasicky na panvici :) Pečieme ich do zlatista vid. foto.

    Kuracie prsia, syr a šunka - obrázok 6
  7. 7

    Zemiačiky máme hotové už len stačí vybrať krásne upečené prsia :)

    Kuracie prsia, syr a šunka - obrázok 7
  8. 8

    A môžme podávať :) Malá rada - odporúčam papať za tepla, kým je syr pekný rozpustený :) prajem dobrú chuť :*

    Kuracie prsia, syr a šunka - obrázok 8

Diskusia k receptu

mirop
Neupadaj na duchu, niekedy sa proste nezadari a mozno sa casom aj varit poriadne naucis
mirop
@Zolik (9.11.2017 20:20)

Ved jej prave drzim palce aby sa od takychto receptov prevarila k ozajstnemu vareniu
zolik
@Mirop :-) nie nedal
Ale dalo by sa z toho vykuzlit peknejsie a aj chutnejsie jedlo, len uz by to asi nebolo 14 porcii, co bol mozno ucel.
mirop
A to mam napisat ako napr. @haji , ze vyborne si navarila, receptik bude urco vyborny a voni az sem k nam, mavam a dekuji za sdileni mila Monicko... preboha, je to priserny recept a o pochlebovani to nieje... ano, vsetci sme zacinali, ale kritika nas posuvala dalej...
monikachudovanova
Aj zlá kritika sa prijíma vôbec ma to neuráža :) ani nijak od varenia neodhovára :) každý si varí čo mu napadne a na čo majú jeho blízki chuť :) a čo majú chuť variť :) Nie vždy každému ulahodíme :) a nie každý je šéf kuchár :) A na to že mám 19 rokov si myslím že dosť dobré kedže sa okolo mňa baby v mojom veku "chvália" tým že nevedia nič uvariť :) takže nám doma a priateľom chutilo :) a pokiaľ viem ľudia tu môžu dávať recepty podla svojej chuti a svojho záujmu :)
Dakujem :)
zolik
@Mirop OK, rozoberme tento recept spolu. Prihliadnime na povodne uvedene suroviny. Nieco ponechame, nieco nahradime. Z 2-dvoch kg kuracich prs sa da vykuzlit vela. Fritovane zemiaky a susene korenia tiez nie su moja srdcovka. Ale budeme sa drzat +- danych surovin. Tak co ides do toho?
1x radost
jerica
Snaha navariť, dať na veb varecha, to sa cení, ja v tom nevidím nič, čo by nebolo z pridaného receptu "nejediteľné", každy nech si prispôsobý podľa svojej chuti. Partia určite bola spokojná. V úvode,pekne si napísala, "podľa svojich schopností" , a to sa tiež cení. :-)
Ja osobne nemám rada šunku, tú by som nedala, syrom nepohŕdnem, syr by som dala až nakoniec (možno).
mirop
@Monikachudovanova (9.11.2017 21:41)

Ja ti drzim palce... tiez som takto zacinal, ale vety typu bolo to dobre ale uz to viac nevar mi pomohli naucit sa varit naozaj
mirop
@Zolik (9.11.2017 21:50)

Hm kuracie prsia su jedno z najnudnejsich mias, grilovacie korenie a podobne zmesi nepouzivam, asi by som z nich urobil nieco na sposob vindaloo a tzv. Americke zemiaky... radsek klasicke pecene alebo varene, pripadne kasa
monikachudovanova
@Jerica (9.11.2017 22:17)

Dakujem , som rada za pekné a úprimné komentáre a ako som už písala aj kritika sa cení :)
A to s tým syrom som sa už naučila že radšej ho dám nabudúce až na koniec aby sa neroztiekol tak ako teraz :) varím rada a varím veľa :) čo sa týka polievok , prívarkov , mäsa , šalátov :) a to že niekto má k tomu negatívnu poznámku mi nevezme chuť učiť sa variť :) ale niektorí ľudia by skôr namiesto kritizovania mali skôr dať radu aby sa človek mohol zlepšiť ;)
kucharka
Dobrý večer, @Mirop. Ľudia sa väčšinou nebránia kritike, niektorí ju dokonca oceňujú.
Ale neviem prečo, z tvojich komentárov nemám pocit dobre mienenej kritiky... skôr akoby výsmechu a ponižovania. Alebo sa mýlim? Dúfam...
Len ma tak napadlo: čo keby si nám každý deň odfotil a poslal tvoje raňajky, obed a večeru, nech vidíme a nech sa naučíme ako sa má variť.. Čo ty na to? Berieš?
klukodvody
Já nevím kde se co obrátilo, ale když svého času nebyla kuřecí prsa zapečená se šunkou, broskví a sýrem, tak to bylo špatně. Dneska se všichni třesou hrůzou jak to někdo mohl jíst. Když nevaříš bio a různé zrní, tak nejsi IN . Nenech se odradit a směle vař a zkoušej a přidávej. Sama přijdeš na to co Ti vyhovuje. Jak píše @Mirop tak kuřecí prsa jsou trochu nudná, ale když je uděláš třeba jako rychlou směs, nebo jako medailonky ale všechno dost rychle, tak se ani nevysuší. Ale to je jen můj názor. Moc je nepoužívám jen když koupím kuře a naporcuji ho. No držím palce a nenech se odradit.
zolik
@Mirop sa nezdaz,:-) do priamej konfrontacie sa nedavas. Ale mas plnu hubu .....
finczi
Neverí, že niekto denne konzumuje samé dokonalé jedlá... Deň má toľko povinností a starostí, že som niekedy rada, že vládzem pripraviť aspoň jednoduché jedlo. Ja by som si veru pochutnala na tom Vašom. Želám Vám veľa radosti z prípravy jedla pre blízkych. Pekný deň!
2010
V predchadzajucom rezime - nedavno to bola spica a jasne ze tam bola este aj broskyna ako spomenul @klukodvody , postupom casu ako vsetko recept sa stal nemoderny ( to neznamena ze je nechutny). Jedinu vec co kritizujem ked ides na verejnost snaz sa naaranzovat jedlo ako v dobrej restike , pootacaj ho poutieraj tanier pridaj daco zelene.
Toto je presne tvoje jedlo.
 www.barnabyscafe.com/mobile/images/barnaby-s%20mill%20valley...

jujoska
skus na panvici opecene kuracie prsia, na to koliesko alebo kusky ananasu a to zakryte platkom syra. 10 min v rure na 200° a nic viac. Je to stavnate, rychle a hlavne deti potesi
radox1
ak uz ,tak spravne malo byt v bode 3:

Ak už máme prsia orestované, na plech dáme zase trošku oleja a deci vody, na takto pripravený plech uložíme prsia, na ne dáme šunku a syr a vlozime do rozohriatej rury na 10minut zapiect.hotovo!trapit tuto legendu 90 minut je nezmysel.

4 bod zmazat.
inac ta fotka s tou svieckou mi uplne pripomina ten komunisticky kucharsky kalendar,co sme mavali na chladnicke.
radost
@2010 (10.11.2017 09:56)

vidíš ho..takže naša varecháčka mladá nám predviedla svetový recept..:-)
buchtabuchta
Ľudia čo sa rozčuľujete, nebuďte za takí puristi. Za mojich mladých čias bol vrchol blaha niečo pod šunkou a syrom, ešte sa tomu hovorilo Na Francúzsky spôsob. Takéto jedlo vám naservírujú ešte aj teraz v každej reštike s najlacnejšou šunkou a syrom zapečené v mikrovlnke. Moja švagrová to robí každú nedeľu a pokladá to za najväčšiu delikatesu. Pritom je úplne normálna. Slováci aj Česi radi zapekajú, nikde vo svete som sa nestretla s toľkými jedlami, schovanými pod syrom. Ktovie, že prečo.
radox1
aj ja mam rad sviecky,zle na nich nie je vôbec nic.to bola nostalgicka spomienka na tie kalendare.na kazdom druhom recepte bola v pozadi sviecka,no ty si to nezazila.
radox1
@Monikachudovanova (10.11.2017 11:16)

a aby si nebola sama,aj moja dcera tuto kucharsku legendu obcas robi,len metodicky spravne.takze staci to upravit a podavaj aj nadalej.
1x haji
monikachudovanova
@Radox1 (10.11.2017 11:59)

Veru si to aj ja pamätám ;)
Tak nech sa vašej dcére darí;) zjavne ma toho NAJLEPŠIEHO OTCA KUCHÁRA KTORÍ JEJ PORADÍ...
Ja sa učím sama a aj sa sama budem :) budem skúšať nové veci stále dookola a ako tu už bolo písané raz si najdem spôsob ktorý je pre mňa najlepší ;) a kým chutí ľuďom pre ktorých varím nevidím dôvod prečo by som to mala zmeniť :) a ich nadšenie nebolo len hrané :) v spoločnosti ktorej som ponúkla toto jedlo sme všetci ku sebe úprimný :) a keď sa niekomu recept nepáčil nemusí ho pripraviť, a keď aj nech je aspoň nijakou inšpiráciou ;)
radox1
@Monikachudovanova (10.11.2017 16:13)

ked si presvedcena ze mucit kuracie prsia 90 minut a spravit z nich suchy vechet je spravne,tak ok.aspon tu varechaci,co sa ti snazili pomoct pochopili,ze ich snaha bola zbytocna.
monikachudovanova
A plus recept je aj o zemiakoch;) čas tepelnéj úpravy bol aj v rámci zemiakov nie len kuracích pŕs :) nevadí no ... Hľadajte niekoho ďalšieho koho budete poučovať a dá sa vami odbiť želám veľa šťastia :)
zinnajdha
Toto jedlo sa volalo "rezy Havaj" , veľmi chutilo a už dávno ho vytlačili novšie povykrúcané jedlá. Občas ho robievam a stále je výborné. Má veľkú prednosť: jednoduchú prípravu. Zemiaky stačí uvariť. 19 ročná som začala študovať mimo svojho rodiska a vedela som pripraviť len menzový chlebík s domácim "šmaľcom", prípadne hrianku.
Dobrý recept.
monikachudovanova
@Zinnajdha (11.11.2017 06:33)

Ďakujem :)
Áno je to straší recept ktorý je ako by stlačený novymi receptami ale to predsa neznamená že ho nemôže niekto uvariť a kvôli nemu bude terčom výsmechu :)
Presne o tom som hovorila že aj v mojom okolí dievčatá v mojom veku sa "chvália " tým že nevedia variť ale hlavne že piť vedia :) takže ja som na seba hrdá že aj keď neverím špeciality ako tu páni šéf kuchári viem aspoň niečo... A na začiatočníka dost dobré... :)
afataga
@Zinnajdha (11.11.2017 06:33)

Tak ja som bola lepsia, v 19-tich som vedela aj prazenicu a omeletu a vyprazany syr :-))).
Kedysi sme obcas mavali porady v takom lacnjesom hoteli a vzdy tam bolo toto na obed, ale s ananasom a k tomu pol ryza pol hranolky, no a ked sme boli hladni, vsetci sme to zjedli. Dnes by som si to isto nedala, ale ked to niekomu chuti, nech si da.
erikao
Booože, toľko to tu riešite, že to asi zo solidarity s Monikou urobím zajtra na obed. A neverím, že synom zíde na um mať niečo proti tomu. Je suis Kuracie prsia, syr a šunka. Broskyne nemám.
motyka
Monika - nenechaj sa odradiť "vševediacimi a neomylnými". Pokiaľ už v teraz dokážeš uvariť to všetko, čo si uviedla 09.11.2017 a varíš rada, tak za pár rokov budeš jedničkou aj medzi skúsenými kuchárkami. Ja robím toto jedlo aj teraz / nám to veľmi chutí/, ale len ako minútku na panvici. V porovnaní s mnohými mladými v mojom okolí si pre mňa "hviezdou", ktorá môže byť pyšná na to čo dokáže. Ja Ťa obdivujem. Prajem dobré zdravie a celoživotnú ochotu k vareniu a pečeniu.
motyka
Erikao - namiesto broskyne môžeš použiť - kukuricu, hrášok, opečenú skaramelizovanú cibuľku, či pôr, brokolicu - akúkoľvek zeleninu, huby - to čo máte radi. A máš výborný a rýchly obed.
monikachudovanova
@Motyka (13.11.2017 12:11)

Ďakujem veľmi pekne :)
Cením si takýto krásny koment :)
A tieto komenty si pamätám a tie zlé radšej zabúdam :) ĎAKUJEM ZA VŠETKÝ PEKNÉ OHLASY :)
1x motyka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia