Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Sacherove tortičky

izabella929 - fotkaizabella929, 9. novembra 2017

Jednoduché tortičky v ktorých som využila aj odkrojky.

18
porcií
10 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto (2x):
3 ks
100 g
100 g
100 g
85 g
1/2 bal
1
1 KL
4 PL
Parížsky krém na zdobenie:
250 ml (33 %)
100 g
100 g
1 bal
Čokoládová poleva:
50 g




Postup

  1. 1

    Pri týchto chutných tortičkách som spracovala aj odkrojky, ktorými som naplnila stred tortičiek a spojila som ich horúcim džemom. Zdobila som okraje tortičiek parížskou čokoládou cez cukrárske vrecko, aby som ukryla tie guľky a nechala som si krém aj na vrch. Pripravila som si 2x sacherove cesto. Vajcia som rozdelila. K bielkam som pridala štipku soli a vyšľahala som tvrdý sneh. Čokoládu som nechala roztopiť nad parou. Žĺtky s cukrom som vymiešala do peny a zašľahala som k nim aj čokoládu. Múku s práškom do pečiva som zmiešala a preosiala do cesta v malých dávkach a opatrne vmiešala. Napokon som na 3x pridala tvrdý sneh, ktorý som jemne vmiešala do cesta. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. plech som vystlala papierom na pečenie a cesto som vyliala a upravila. Piekol sa 10 min. nechala som ho chladiť na mriežke. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na druhý a tak isto upiekla ako prvý.

  2. 2

    Už deň vopred som si pripravila parížsku čokoládu. Do rajnice som dala šľahačku, nalámala som bielu aj horkú čokoládu. Zapla som sporák a za stáleho miešania som roztopila čokolády, keď začala hmota vrieť, ihneď som vypla sporák. Nechala som túto čokoládovú hmotu vychladiť a potom som ju uložila do chladničky na noc. Druhý deň som k nej pridala Smetafix a dobre vyšľahala mixérom na hustú hmotu. Uložila som ju do chladničky, kým ju budem potrebovať. Z vychladnutných korpusov som vykrojila párny počet koliesok. Odkrojky som dala do misy trošku pomrvila, pridala som k nim rum a marhuľový džem. Všetko som spolu dobre premiešala a tvorila som z tejto hmoty guľky veľké ako orechy.

  3. 3

    Jednu časť koliesok som natrela čokoládovou polevou. Dala som stuhnúť do chladničky. Keď čokoláda stuhla, obrátila som ich opačne a natrela horúcim džemom. Druhú časť koliesok som tiež natrela horúcim džemom, položila som na koliesko guľku z odkrojkov a položila som vrchné čokoládové koliesko a pritlačila, aby sa guľka v strede zlepila so spodným aj vrchným kolieskom.

  4. 4

    Parížsku čokoládu som vložila do cukrárskeho vrecka a zakamuflovala som kvietkami guľku v tortičke dookola. Napokon som tak isto ozdobila aj vrch tortičiek. Uložila som ich do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí krémov už nezostalo iné, len ochutnať tieto tortičky s chuťovou sacherovej torty.Prajem vám dobrú chuť.

    Sacherove tortičky - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Bezva receptík, moc se mi líbí. Krásně upravené tortíčky. Hned bych dala testovací vzoreček.
izabella929
@strucik , nevidím si od nosa ďalej, odkiaľ by som mohla ja vedieť, že okrem šľahačkovej sú aj iné krémy.-)))) ja som ešte neskúsená, takmer nič som neupiekla, tak sa iba učím...vieš*? a tvoje rady mi iste prídu vhod..) vďaka že si mi otvoril oči...
zolik
@Izabella929
Alebo recyklacia krasne nacancana. Alebo vyuzitie odkrojkov v chutne torticky.
Mam este jedno prirovnanie, ktore ma hned napadlo ked som citala popis (tak to hovorievala moja babka, inak velka Dama) ale ten komentar by mi redakcia hned aj vymazala.
ubka
Ako vždy,aj po dlhšej odmlke,musím @Izka pochváliť Tvoju precíznu prácu,nielen so surovinami,ale aj prezentáciou.Vysledok lahodiaci oku a nepochybne aj chuti.
1x rela
slavka2012
Jeej, tato retro ozdoba na minitortickach mi pripomenula torty z mojho detstva, samozrejme ze len tvarom, pretoze vtedy sa vsetko robilo z masla resp. margarinu...
brmbolka
Nadhera Nadhera *****, ako vždy Izabelka tip-top, precízne, premakane az do špiku
izabella929
@ubka , už si mi chýbala.-) vďaka a teším sa že si tu a teda vitaj medzi nami.-) teší ma, že sa ti tortičky páčia..
astor
Rovnako nádherne, ako aj čokoladové tortičky. Veľmi šikovná cukrárka a aj kuchárka, to sa len tak nevidí.
manya
Ja takéto môžem, takže musím vyskúšať.
izabella929
@olinecka , videla som tvoje diela na FB pri príprave na svadbu..toľko by som iste nezvládla...máš môj obdiv a vďaka za komentár.-)
izabella929
@manya , juj budem rada ak vyskúšaš..nie je to nič zložité a zdobenie bude podľa tvojej fantázie...a ďakujem pekne za komentár..)
bubaya
Tortičky sú krásne a fajnové, mám rada parížsku šľahačku. Divím sa, že tu nie je ani jeden komentár o tom, že bez marhuľového lekváru a čokoládovej polevy to nie je žiaden Sacher. Zrejme má varecháčska poriadková polícia voľno, asi naháňa hus po poli.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia