Orechový koláč
Orechový koláč

Koláč 3v1 fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 5. novembra 2017
Koláč 3v1 (fotorecept)
Foto: monty469

Prečo 3v1? Už z obrázku vidieť, že v jednom koláči máme 3 príchute. Keďže momentálne cena vajec nám poriadne stúpla, tak pri tomto koláči Zobraziť celý popisPrečo 3v1? Už z obrázku vidieť, že v jednom koláči máme 3 príchute. Keďže momentálne cena vajec nám poriadne stúpla, tak pri tomto koláči môžem kľudne povedať, za málo vajec, veľa muziky .

3×12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
15 PL
450 g
15 PL
1 bal
5 PL
5 PL
2 PL
Plnka:
700 ml
7 PL
100 g
2 PL
200 g (maslo)
70 g




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme kyslú smotanu, múku v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok a dobre znovu vyšľaháme.

    Koláč 3v1 (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíme do 3 misiek. Do jednej pridáme orechy, do druhej mak a do tretej kakao. Všetky cestá vymiešame.

    Koláč 3v1 (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plechu s rozmerom 30 × 20 cm, na ktorom máme papier na pečenie,každé cesto upečieme a necháme vychladnúť. Pečieme 12 - 15 min. na 180 °C

    Koláč 3v1 (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si plnku: Z mlieka, cukru, vanilky a detskej krupice uvaríme krém. Ešte do horúceho nalámeme čokoládu, miešame, nech sa nám roztopí a necháme vychladnúť. Do vychladnutého krému zamiešame mascarpone a dôkladne vyšľaháme.

    Koláč 3v1 (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z plnky odoberieme 5 PL na vrch, zbytok krému rozdelíme na polovicu. Na spodok dáme makový plát, natrieme krémom, potom kakaový, krém a navrch orechový plát. Rozotrieme zvyšok krému a môžeme posypať orechami, či ozdobiť podľa svojej fantázie.

    Koláč 3v1 (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme do chladničky odležať, uvaríme si kávičku a môžeme vychutnať koláčik so všetkými obľúbenými chuťami ;-)

    Koláč 3v1 (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    :-)

    Koláč 3v1 (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

arnilka
Milá @Monty469 , odhliadnuc od vajec je to dosť drahý koláč. no čo už? je veľmi chutný a prečo si ho z času na čas nedopriať? :-)
si naozaj veeeeľmi šikovná!
haji
Sedám na rogalo a letím si na kafíčko a dezertík k vám, milá Monty. Krásná práce! Mám dotaz, bo nemám zkušenost s menšími rozměry plechu. To celé je ze 3 vajec a nebo robíš 3x3 vajca? Dnes mi někdo stojí ne vedení. Děkuji! Krásná fota - jako ze žurnálu! No, když vidím rozpis na plnku, tak je to OK, 3 vajca. Jsem se vyřídila sama. Ale přesto prosím o potvrzení. haha
siisa
Milá @Monty , Haji ma cestou berie na to rogalo, tak nás čakaj ;) Krásny koláčik, škoda že u nás sa zje tak jeden dva kusy a potom ho musím priniesť do prace. Tam zmizne do minúty. Ešte že mám takých sladkých kolegov :)
monty469
@Izabella929 dakujem ti velmi pekne
@Haji Cele cesto je z 3 vajec a potom si to rozdelis na 3 casti a zamiesas orechy, mak a do tretej casti kakao. Preto aj v uvode pisem za malo vajec vela muziky :-)) Momentalne sa u nas vyjasnilo tak aj to rogalo by bez problemov doletelo az k nam. Tak idem uvarit tu kavu a cakam ta
haji
@Monty469 (5.11.2017 10:20)
Jasné, vysvětlené, chápu. Já posledně pekla klasický rozměr z pěti vajec a bolo to nízké, ale tam neišla múka, tak preto som to mala nízké. Nech, nevadí, potřebuji si koupit slušný menší plech, je to treba. Díky za polopatické vysvětlení i receptík, je úúžasný!
@Siisa beriem ťa a ideme! Šup, šup a fííí.... Bože, už mohli vymyslet nějaký jiný způsob cestování - přepravy. Star Trek to jistí - tam si vlezou do "sprchy", ťapnou na bróžu na pleci ajeto! haha
monty469
@Siisa ok, udem uvarit este dalsiu kavu ;-)) Cakam vas obe. Dakujem ti velmi pekne. U nas s kolacom nie je ziaden problem. Moji chlapi si s tym poradia raz dva. Na pondelok malo kedy nieco ostane :-)) Vcera som ho ken dala do chladnicky a uz o pol.hodinu obaja okolo nej kruzili, ze aspon okrajky nech im dam :-))))
@Moja radost dakujem ti velmi pekne
1x haji
luclup
Ta daa! a je to tu. Dalsi skvely kolacik z tvojej "dielne". Ako vidim, nezahalala si a uz na prvy pohlad vyzera kolac nadherne, cesto troch chuti musi byt uzasne. A ta plnka, mmmmmm ! Aj ked nie som kremova, takyto kde je mascarpone by som veru neodmietla (: Ja si prave zakusujem tvoju oblubenu sladkost "Metro", cize mam uspokojenu moju nedelnu chut na sladke (ale vam doma trochu zavidim, jaaj!). A aby som nezabudla, fotky opat krasne. Maj peknu nedelu a pozdrav doma.
mata3636
@Haji (5.11.2017 10:28)

radšej nie s tým cestovaním :-) vieš, ako by sme vyzerali, keby sme takto "chodili" po návštevách? :-)
inak, ja som dnes skoro odpadla v kaufe z ceny vajec. za 30ks o 2€ viac ako pred týždňom. čisté šialenstvo :-(
1x haji
haji
@Mata3636 (5.11.2017 11:38)
haha ale to by se dalo ošetřit, ne?! domluva, dobré slovo, otevřené srdce - já vím, science fiction nejen v dopravě. O té ceně vajec dobře vím. Je to jako na horské dráze. Tu aféra máslo, teď vejce - u nás už to běží déle! Mám info od zdroje, že to lepší s cenou vajec nebude. V telce a na netu pletou "koše s baňama", že slepice nenesou... a tak se musí zdražovat. Kecy v kleci. Před cca 2 týdny proběhla maličká zpráva, že byla uvolněna část embarga a vejce frčí do Ruska. Nebudume si kazit neděli, ju?! Krásný den! Tento dezert je ze 3 vajec - je krásný, chutný a ještě aktuální. Co víc si přát a díky @Monty469 za vložení, sdílení!!
afataga
@Mata3636 (5.11.2017 11:38)

A kolkoze stalo tych 30 vajec? U nas nie ze su drahe, ale nie su vobec,prosim pekne. V sobotu sa manzelovi podarilo v takej malej Jednote kupit posledne, balene po 6 ks a 1 balenie bratku 1,49 € !!!
afataga
@Haji (5.11.2017 12:17)

Kauza maslo funguje aj u nas, ja len aby si nezavidela :-), o cene vajec vyssie.
1x haji
kukulienka71
mám rada takýto typ zákuskov, príprava racionálna, iba sa k základu cesta pridajú príchute. Krém je síce redší, ale postátím v chlade iste viac stuhne.
3sandra3
wau,,,, zaujímavé a chutné rezy... dávam si do kk.... vyskúšam. Chýba mi tam na záver Monty :-D
monty469
@Afataga (5.11.2017 13:28)

U nas v obchodoch vajcia zatial su a cenovo od 0.18 € to je este super cena do 0.25 € za ks. Zatial. Pocitam, ze to pojde este vyssie
zdenka1009
Tak tieto rezy si odložím aj upečiem...pekny kolor, chuť určite skvelá.
jack
Waaau.Vyzerá skvele.Prečo si ho nepiekla keď som bola u teba?Ha?Ukladám si ho,lebo teraz treba také recepty kde je minimum vajec.Ja som kupovala 10 vajec alá Medzev za 2.40e.Oči mi vyskočili z jamôk.No čo už,asi začnem chovať sliepočky na balkóne:D
zolik
Ked tak citam Vase komentare o cenach masla a vajec, ani sa mi verit nechce. Zijem v jednej z najdrahsich krajin Europy a vy uz mate nase ceny. Tu stoji v prepocte, 250g masla € 2,60 a posledne som kupovala 15 vajec za € 3,60, co je 0,24 za kus.
1x bubaya
evanaaa
Koláčik ako rozprávka, veľmi sa mi páči, nielen jeho chuť ale aj výzor, len cena vajec ako z horroru:)) U nás dokonca tie najdrahšie, bez pár centov 3€ (2,85 tuším, alebo dokonca 2,95?).
evanaaa
P.S. Monty má akýsi vážny pohľad, zamyslený :)))
torticka
Kocurikovia sa mi pacia, aj labka na kolaciku. Velmi sa mi lubi bod 4. Krem by som zjedla hned, nemusi byt ani mascarpone. Nechcem chvalit, ale musim pochvalit Tvoj kolacik.
monty469
@Zdenka1009 dakujem ti velmi pekne
@Bubaya podarena fotka. Mačička ci kocurik je riadny beťár ;-)
@Jack moja zlata ved som piekla , len nieco ine:-) Pri tej cene vajec sa musime zamerat na " nizkovajcove" recepty. Lebo tie sliepky na balkone, nem dobry napad. To skor by som ja mohla uvazovat o ich chove. Dakujem ti
@Zolik presne take ceny su aj u nas len tie nase platy su o dost nizsie ako u vas
@Jerica dakujem ti velmi pekne. Feši je fakt feši kocur
1x jerica
monty469
@Radost krasny versik
@Evanaaa dakujem ti velmi pekne. Vies nas Monty je uz 2.5 rocny kocur tak uz sa musi tvarit trochu vazne ;-) Ta cena vajec je fakt neskutocna. No co uz
@Olinecka dakujem ti velmi pekne. Vies ako pisem v uvode obcas aj za malo vajec mame vela muziky. A ja preferujem vacsinou jednoduchsie a take " obycajnejsie" kolace. Vynimocne uletim ....... ak je to potrebne
@Torticka dakujem ti velmi pekne. Vlastne bez mascarpone je to cokoladova krupicova kasa. Este by som tam pridala trocha skorice a roztopeneho masla a sladka vecera je na svete ;-)))
monty469
@Arnilka (5.11.2017 10:04)

Dakujem ti velmi pekne. Ako pises z casu na cas, preco si nedopriat ;-)
zolik
@Afataga a @Monty
ved preto som to napisala. Ja som z tych cien na SK sokovana. Vsetko mozne aj nemozne sa dotuje, tak by sa v tomto pripade mali dotovat zakladne potraviny.
havino
už som ani nedočítala komentáre ked som zbadala nick @Radost , počkaj hned pochválim koláčik :-), ale hned musím písať o @Radost , mám obrovskú radosť, že už môže komentovať aj naša @Radost ka, aj @haji , viem, čítam to tu na tablete pri káve ráno, zmeny, srdiečka a dookola, ale tieto dve osobky ma veľmi trápili, ved sa len pousmejem nad ich komentármi, alebo aj ma upozornia, že kukni aj na ten recept, už neotváram, ako kedysi rad radom, nie je času a ani chuti už

@monty , fajný koláč, u Teba pravidlo, vždy je niečím iný a super na chuť podľa surovín. Kauza vajcia, najskor som ju nebrala do úvahy, čo ma kámoška informovala a ked to prišlo vážnejšie, ako vážne, začala som uradovať a miesto 30 čo som chcela, mám ich 90, už som nemohla povedať, že neberiem, ale je komu dať a podarovať.
katka78
@Haji (5.11.2017 10:28) "Star Trek to jistí - tam si vlezou do "sprchy", ťapnou na bróžu" to ako môžeš toto vymyslieť?! :-))))) Pobavilo ešte viac ako "odtajnené srdiečka".
monty469
Dievcata dakujem vam velmi pekne za pristavenie a mile komentare . Prajem vam pekny vecer
ywett
Koláč je lákavý a krásne úvodné foto ☺ a tie mačičky sú milé, my máme Ňufka ☺
sracz
Šak to hotovi paradni šutemeň, Montyčku dzifče zlate! Tak take ľem panove po jedzeňu jedza a zapijaju s čarnim kavejom! Ta ňe? Nádherná práca, @Monty469 milá; máš naozaj šikovné ruky!
monty469
@Sracz (9.12.2017 01:54)

Ta ja znam i paradne krejmovo šutemeni, ľem u nas še vecej jedza take jak pekli našo stare macere. Take kolači ľubime . No raz za čas treba aj taky krejmovi upečic. Dzekujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia