Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Pečené kuracie stehná marinované - Печени Пилешки Бутчета

alex37 - fotkaalex37, 17. októbra 2017
Pečené kuracie stehná marinované - Печени Пилешки Бутчета
Foto: alex37

Kuracie stehná upečené do chrumkava, s prípravou však treba začať deň vopred. Na druhý deň sa Vám však všetko vráti. Minimálny čas strávený v Zobraziť celý popisKuracie stehná upečené do chrumkava, s prípravou však treba začať deň vopred. Na druhý deň sa Vám však všetko vráti. Minimálny čas strávený v kuchyni. Kto má chuť môže k stehienkam prihodiť pár kúskov zemiakov. Naša príloha bola ryža a zeleninový šalát.

2
porcie
15 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

4 PL
1 PL
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Pripravíme si marinádu. Kuracie stehná umyjeme, usušíme, orežeme od nežiadúcich, prevísajúcich kožičiek. Posolíme a natrieme z každej strany marinádou. Odložíme do chladničky do druhého dňa.

    Pečené kuracie stehná marinované - Печени Пилешки Бутчета - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň uložíme na plech, pokvapkáme olejom, len pokvapkáme, vodou NEPODLIEVAŤ. Pečieme pri 180 °C cca 60-90 minút odokryté. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

motyka
Musí to byť krehúčke a chutné. Pritom neveľa práce. Ukladám, určite vyskúšam.
cesminaz
Milá @Alex37 toto sa mi velmi páči a urcite to vyskusam :-) Najviac sa mi pozdáva tam tá horcica.Dakujem za receptík :-)
siisa
Vyzerajú krásne tie stehná a nepochybujem, že chutia, marinovanie sa určite oplatí. Pekný recept, hodný vyskúšania.
marianne
Podobne robím prsia morčacie alebo kuracie, velmi dobré to je..
monty469
Vyzera to velmi lakavo. Ukladam a vyskusam. Ta horcica aj mna zaujala
radox1
pekne,minule som piekol podobne-teda tandoori.odporucam piect na 230° 30minut.tym padom si mäso udrzi v sebe viac stavy.
1x radox1
radox1
@Alex37 (18.10.2017 12:16)

vyskusaj a porovnaj.dolezite je bez podliatia ako si napisala a vlozit do vyhriatej rury.vo finale bude v pekaci menej stavy,nakolko sa udrzi v mäse.
afataga
Rada ta vidim po dlhej dobe, kde si sa schovavala? Toto je vdacna marinada, mozes dat do nej co chces, napr. rozne bylinky a cesnak nic nepokazi, da sa aj ine maso ako kuracie, len sa mi zda trochu dlhy cas pecenia.
Tu tvoju plnenu papriku sme si velmi oblubili, robievam ju pomerne casto, som ti onehda aj fotku dala.
alex37
ahoj milá @Afi , jááj mala som toho véééľa , okrem iného som aj vydala dcéru, a trocha to flákam...., ale priznám, že keď niečo pečiem tak chodím na recepty len na varechu. Ja ti ani neviem s tým pečením, my sme tak s mäsom nech sa radšej rozpadá... :-) určite bolo aj skôr upečené :-) ale vyskúšam to "turbo" pečenie podľa @Radox1 230°C - 30 min.
Som rada, že sa vyskytujem u Vás doma trošičku aj ja /vo forme papriky :-)/.. aj ty si u nás najmä s tvojimi receptami na panenku :-)
havino
Kde si bola sto rokov a jednu zimu? Rada ta tu čitam. Podobne som uz take piekla, ale teda roky rokuce do zadu, určite aj ja upečiem.
1x martau
alex37
Milá @Havino , sto rokov a jedna zima, čo je to pre jednu bosorku? Aj ja ťa rada čítam :-) a teší ma, že som ti pripomenula recept z čias minulých.
dosa
Super recept, dnes som robila to turbo 230/ 30 min - super rychlovka, maso prepecene, stavnate, pochutili sme si! Diky!
1x radox1
alex37
@Dosa , ďakujem za spätnú väzbu. Aj ja najbližšie budem piecť na turbo :-)
bubaya
Tak toto vyzerá vynikajúco, vyskúšam. Ako dobre, že občas niekto okomentuje starší recept, ináč by mi kopa dobrých vecí ušla do nenávratna, však @kimlo ?
1x kimlo
alex37
Ďakujem za krásne fotky od vás všetkých. Som rada, že vám chutilo. Pozdravujem a prajem pekný deň :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia